«Європейська Солідарність» вимагає наступного тижня провести засідання Ради і ухвалити закони про банки, – Геращенко

Новини 25 Квітня, 2020 381
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

«Європейська Солідарність» закликає всі фракції підтримати пропозицію щодо проведення на наступному тижні позачергового засідання для ухвалення низки ключових законів. Про це написала співголова фракції Ірина Геращенко на сторінці у Facebook. Вона, зокрема, зауважила, що парламентська більшість самоусунулася від будь-якої ініціативи, а позачергові засідання скликає президент за другорядними приводами.

«Керівництво ВР і монобільшість самоусунулися від формування порядку денного парламенту. Жодної ініціативи і пропозиції. Вчергове позачергову сесію призначає Зеленський, й – це вже навіть не смішно – з другорядних депутатських законів. Жодного президентського чи урядового. Жодного важливого для країни, для підтримки бізнесу, медиків, країни», – прокоментувала вона розгляд питань на позачерговому засіданні, що відбулось у п`ятницю.

Геращенко додала: «Ви давно чули бодай якісь політичні заяви з президії ВР? Керівництво ВР зникло, на карантині, переховується, але ж так відбувається і нівеляція ролі парламенту».
«Європейська Солідарність» публічно звертається до лідерів всіх парламентських фракцій: негайно наступного тижня провести відкриту погоджувальну раду, сформувати порядок денний роботи парламенту, включити до розгляду закони, які направлені на захист українських медиків, підтримку бізнесу, банківський закон», – заявила співголова фракції.

Ірина Геращенко зауважила, що в чергове підтвердилося, що депутати «Слуг» безправні в своїй парламентській діяльності.

«Вони знову з інтернету дізналися, за кого мають голосувати в уряді. Сьогодні їх зігнали на зустріч з їх кандидатом на віце-прем’єра Саакашвілі. Ініціатор призначення Зеленський на зустріч не прийшов», – зазначила вона.

Співголова фракції також додала, що вже є реакція наших найближчих міжнародних партнерів по антипутінській коаліції на це вірогідне призначення – різка реакція Грузії, аж до можливого відкликання свого Посла.

Ірина Геращенко також зауважила, що зі ЗМІ депутати «Слуг» дізналися про ще одне «нове обличчя», яке рекрутується в уряд Зеленського: «Це колишній соціаліст Василь Цушко».
При цьому Ірина Геращенко підкресила, що в уряді досі немає міністра освіти, міністра культури і міністра енергетики.

Коментарі

Позначки: