У Львівській облраді формується нова більшість

Новини 05 Липня, 2023 430

Львівська облрада

Політичні висновки вчорашньої сесії

Відставка Гірника відкрила дорогу для завершення процесу формування нової президії та більшості в обласній раді. До цього, Слугам заважала позиція Батьківщини, чиї апетити були неспівставні з можливостями. Тепер, коли в них -1 депутат і немає в.о. голови обласної ради, процес рухатиметься швидше.

Про це пише Четверта студія з посиланням на телеграм-канал “Таємниці Ратуші”.

Коаліція складатиметься: Слуги, Самопоміч, Голос, Батьківщина та Майбахи – у повному складі. Свобода на співпрацю не пішла, бо, як відомо, свобода коштує дорого. Решту доберуть з депутатів-повісточників, в тому числі депутатів ЄС – для яких політичне виживання все, а партія ніщо.

Основний кандидат на голову не змінився – Добош, адже це домовленість Козицького з Рущишином і самим Добошем, і погоджена в ОПУ. Якби не старався Холод, але він залишиться заступником – тепер хіба що першим. Конфігурація з одним головою і трьома заступниками не змінилась + голова бюджетної комісії – кожна фракція отримає якусь «керівну» посаду.

Про ЄС, як силу, здатну впливати на якусь процеси в області, можна забути. Жодного різкого виступу на сесії. Вони, на відміну від УГП, навіть не здатні завести нових депутатів у раду.

Запам’ятайте на наступні вибори – такі депутати, як Буба, Білас, Баран (всі ЄС і це лише на букву Б) опиняться у партії, яка здатна їм запропонувати безперешкодне проходження у раду і це не буде Європейська Солідарність.

h

З позитиву, це перше публічне рішення обласної ради зобов’язати ЛОВА виділити кошти на потреби військових частин області і правка про формування бюджету-2024 у співпраці з обласною радою, але побачимо чи згадають про неї в жовтні.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,