Депутатів Львівської обласної ради побільшає

Новини 02 Жовтня, 2023 179

Перший пішов 

Львівська обласна ТВК зареєструвала першого “підвішаного” депутата Львівської обласної ради.

Про це повідомив регіональний представник ГМ ОПОРА Тарас Радь, пише Четверта студія.

“Сьогодні великий день у роботі Львівська обласна територіальна виборча комісія. Комісія прийняла рішення про реєстрацію депутатом Львівська обласна рада першого з шести “підвішаних” кандидатів у депутати – Назарія Островського по списку Української галицької партії замість Юрія Фольварочного. Рішення прийнято одноголосно: “за” нього проголосувало усі 13 присутніх членів комісії”, – написав він.

Оскільки голова вкотре приніс із собою принтер, комісія відразу видрукувала і підписала постанову, видавши примірник Островському.

Проте для того, щоб він набув депутатські повноваження потрібно почекати, оскільки для цього потрібно остаточно припинити повноваження Назарія Островського як депутата Бродівської міської ради, а після того подати документи до Львівської обласної ради.

Крім цього ТВК дуже несподівано (!) прийняла ще одне рішення – про визнання обраним депутатом ЛОР кандидата по списку “Європейської Солідарності” о. Миколи Біляка замість Миколи Седіла.

“За” це рішення також проголосували усі 13 присутніх членів комісії. Проте цього рішення недостатньо для набуття статусу депутат, оскільки для цього комісія має прийняти ще одне рішення про реєстрацію його депутатом. Таким чином Біляк перейшов в аналогічний статус, у якому вже пару місяців перебуває інший кандидат від ЄС Ярослав Гасяк.

Водночас інші чотири питання про реєстрацію депутатом Ярослава Гасяка, а також про визнання обраними депутатами кандидатів від “Європейської Солідарності” Олега Іваша та Миколи Фрея і кандидата від партії “Голос” Мирослава Карпінського ТВК провалила. Результати голосування за усі ці чотири рішення: “за” 8 членів і 5 “утрималось”

“Переконаний, що прийняті сьогодні рішення ТВК не випадкові, а просто запізнілі. Завтра має відбутись чергове засідання Центральна виборча комісія – Central Election Commission of Ukraine, на якому будуть розглядати дві скарги УГП та одну скаргу “Європейської Солідарності”, – повідомив Радь.

Також стало відомо, що вчора кандидат у депутати Олег Іваш подав позовну заяву у Львівський окружний адміністративний суд з оскарженням бездіяльності Львівської обласної ТВК.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,