Зеленський повністю придушить свободу слова в Україні, – Олег Синютка

Новини 31 Січня, 2020 173
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Законопроект про дезінформацію буде інструментом для придушення свободи слова та боротьби з опозицією, а не протидіятиме розповсюдженню неправдивої інформації, як заявляють його ініціатори. Таку думку висловив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів», пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«Влада хоче збудувати вертикальну систему, яка повністю придушить свободу слова», – сказав він.

«Чи хоче влада сьогодні боротися проти російської пропаганди? Ні. Тому що, якщо влада сьогодні хотіла боротися проти російської пропаганди, вони б не пускали на українську територію за особистою вказівкою президента Зеленського тих, хто порушував законодавство України і виступав в Криму, на окупованих територіях», – пояснив він.

«Влада не забороняє це сьогодні. Влада толерує сьогодні всі ці речі», – додав представник «Європейської Солідарності».

Депутат наголосив, що якщо законопроект буде прийнятий в такому вигляді – це буде серйозний наступ на свободу слова.

«Давайте чесно скажемо, що люди, які писали проект цього закону, вони є фахівці в дезінформації. Тому що більшої дезінформації, ніж вся передвиборча кампанія «Слуги народу», за всю незалежність України ще не було. Отже сказати, що люди пишуть (цей закон – ред.) і не розуміють про, що вони пишуть – точно не можна», – підкреслив Олег Синютка.

«Не має бути жодних теоретичних роздумів з цього приводу. Це є річ, яка спрямована на придушення опозиції, на придушення свободи слова і на придушення будь-якого вільнодумства. Це є калька російського, китайського тоталітарних системних режимів, які не допускають будь-якої іншої думки, окрім думки напевно тепер буде «верховного правителя»», – переконаний представник «Європейської Солідарності».

При цьому він підкреслив, що важливим є питання, хто буде визначати та вирішувати хто є професійним журналістом, а хто – ні.

Депутат підкреслив, що опозиція в парламенті і все суспільство мають об’єднатися, щоб не допустити придушення свободи слова.

Коментарі

Позначки: , ,