Зеленський не розуміє, як працюють демократичні інститути, – Климпуш-Цинцадзе

Новини 26 Серпня, 2020 199
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Інцидент з побиттям активістів у Дніпрі – чергове свідчення того, що влада вдається до силового тиску на політичних опонентів.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловила народний депутат фракції “Європейської Солідарності” Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише Четверта студія.

“Це не перший випадок, коли правоохоронні органи використовуються як інструмент тиску проти незгодних, проти тих, хто має іншу позицію. І мені дуже прикро це усвідомлювати. Тому що ми пригадуємо, як під музеєм Гончара, коли туди заходило незрозуміло на яких підставах ДБР, і також побили журналістку “Прямого” каналу, і народних депутатів, і директора цього музею. І чомусь до цього часу кримінальні справи не відкриті проти цих правоохоронців, незважаючи на те, що ми звернулися з заявами”, – нагадала депутат.

“Це означає, що сьогодні пан Зеленський вибудовує країну, яка йому нагадує, напевно, його щасливе дитинство в “Совку”. І, можливо, йому дуже подобається так, як діє і поводить себе Путін. Напевно, він хоче наслідувати поведінку ось таких людей. А на цьому тлі він говорить про те, що нас має запросити Європа, і має наполягати на тому, щоб Україна йшла до Європейського Союзу, і має нас тягнути за руки і за ноги. Він, напевно, не розуміє, як працюють демократичні структури, як працюють демократичні принципи і що таке повага до прав людини, що таке повага до іншої точки зору, до розмаїття різних думок, які можуть бути в суспільстві”, – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Коментарі

Позначки: