Україна досі не переходить на масове тестування від коронавірусу, – нардеп

Новини 25 Листопада, 2020 125
Климпуш-Цинцадзе

Климпуш-Цинцадзе

Влада не має чіткої стратегії впровадження локдауну і постійно дає різні хаотичні меседжі суспільству. Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе під час включення на телеканалі «Прямий».

«Локдаун озвучувався різними посадовцями, починаючи від Зеленського, закінчуючи міністром охорони здоров’я. І йшлося про зовсім різні цифри захворілих, за яких країна мала би перейти на загальний жорсткий локдаун. Поки що я не розумію, за якими показниками рухається країна і на основі чого може ухвалюватися таке рішення», – зазначила вона.

«Навіть короткий локдаун мав би сенс, якби ми розуміли, що за цей час уряд, вся виконавча влада максимально його використовують для того, щоб забезпечити більшу кількість забезпечених киснем ліжко-місць у лікарнях. Щоб створити умови, аби вони могли приймати більшу кількість захворілих людей», – підкреслила народна депутатка.

За її словами, на сьогодні суспільство чує про статистику забезпечення ліжко-місць киснем, яка не відповідає дійсності.

«Цього не відбувається вже протягом 8 місяців. Усі ці міфи, що ми маємо 12 тисяч ліжок, аби приймати хворих на ковід – це ніщо інше, як просто блеф. Тому що всі ці ліжка не забезпечені киснем, і це є проблемою», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Також народна депутатка наголосила, що досі в країні не проводиться масове тестування, а це б могло б локалізувати поширення вірусу.

«Досі немає переходу на масове тестування. У дослідженнях Гарвардського університету йдеться, що якби 75 відсотків населення, навіть в окремо взятому місті, раз на кілька днів тестувалися, то це б дозволило дуже швидко перейти до того, аби локалізувати пандемію і унеможливити подальше поширення вірусу. Цього наша влада не бере на озброєння», – зауважила вона

«Тому я скептична до того, як і на яких умовах уряд буде запроваджувати локдаун», – резюмувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Коментарі

Позначки: ,