“Європейська Солідарність” зберегла державну землю та мінімізувала наслідки некомпетентності влади – Синютка

Новини 31 Березня, 2020 220
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Врахування принципових правок “Європейської Солідарності” при ухваленні закону про ринок землі дозволить сформувати цивілізований ринок і не дасть розбазарити державні та комунальні земельні ресурси.

Про це у Facebook написав народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий“.

“Європейська Солідарність” та її лідер Петро Порошенко наголошували, що єдина можливість, коли ми підтримаємо запуск ринку, буде заборона продажу державної землі. 11 мільйонів гектарів, які належать державі, тобто українському народу, заборонено продавати цим законом. Це поправка “Європейської Солідарності”, і в залі вона проголосована. Земля, яка належить комунальній власності, муніципалітетам, також заборонена до продажу”, – зауважив народний депутат.

Синютка наголосив, що в ухваленому законі передбачені запобіжники щодо монополізації землі великими агрохолдингами.

“Знайдені відповіді, що робити і як підтримати українського фермера, який вже багато десятків років отримав право постійного землекористування, лише їм надана можливість володіти землею за межами 100 га. У цих умовах також зроблені великі кроки для того, щоб не допустити монополізацію землі агрохолдингами”, – написав він.

Народний депутат закликав не вірити фейкам про розпродаж землі.

“Не треба вірити фейкам про “тотальний розпродаж”, які поширюють політики, позиція яких де-факто може призвести до дефолту України. Ми зберегли українську державну землю, ми зберегли комунальну власність і сьогодні надали право тільки тим, хто багато років володіє землею як мешканець, як той, хто її обробляє, самому визначати долю власної землі”, – підкреслив політик.

Коментарі

Позначки: ,