«Європейська Солідарність» добилася встановлення цивілізованого ринку землі без участі спекулянтів та олігархів, – Синютка

Новини 02 Квітня, 2020 107
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Принципова позиція «Європейської Солідарності» не дозволила протягнути через парламент дерибан української землі спекулянтами та олігархами. Фракція добилася встановлення цивілізованих правил для ринку землі. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі телеканалу «Перший західний», пише “Четверта студія” з посилання на прес-службу партії.

«Зусиллями «Європейської Срлідарності» чітко внесено положення про те, що державна земля сільськогосподарського призначення продаватись зараз не буде. Це наша принципова позиція», – зазначив народний депутат.

«Друга наша принципова позиція – власниками землі можуть бути тільки українці – фізичні особи. Третя наша принципова позиція, що до того часу поки не буде зроблений держгеокадастр, поки не буде створений земельний банк, поки не буде затверджена інвентаризація землі, поки не буде встановлена мінімальна вартість, а на це є рік часу, купівля-продаж землі відбуватись не буде. І четверте, що саме основне, давайте чітко скажемо, що українці – фізичні особи мають бути власниками землі», – підкреслив Олег Синютка.

«Олігархи землі не отримають, спекулянти землі не отримають, іноземці, іноземний капітал землі не отримає», – заявив представник «Європейської Солідарності».

Він зауважив, що купити землю в розмірі до 100 гектарів зможе лише той, хто покаже реальні свої доходи, тому що платити можна буде тільки безготівковим способом, із попередньою перевіркою джерела походження коштів.

Коментарі

Позначки: , ,