В Україні немає монобільшості, є представники депутатського корпусу, які контролюються олігархами, – Синютка (ВІДЕО)

Новини 16 Березня, 2021 479

Олег Синютка Фото 4studio

В Україні немає монобільшості, є представники влади та представники депутатського корпусу, які контролюються олігархами.

Про це в ефірі Прямого сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка, пише Четверта студія.

“Для того, щоб зрозуміти, що відбувається взагалі в Верховній Раді, в парламентській залі, треба дати відповідь на декілька запитань. Перше запитання – монобільшості немає. І ми всі це прекрасно розуміємо. Є на сьогоднішній момент представники влади і представники депутатського корпусу, які контролюються олігархами, які час від часу голосують в унісон. І можна навести надзвичайно багато прикладів, коли олігархи не домовляються між собою, і тоді голосування просто провалюється”, – сказав Синютка.

“Що це значить для країни? Для країни це сьогодні катастрофа. Тому що всі проблеми, які сьогодні нагромаджуються… Я не буду говорити про боротьбу з коронавірусом, тому що це сьогодні жахлива ситуація, яка зачіпає кожного українця, яка врешті-решт приводить до смертей дуже багатьох українців. 2020 рік, незважаючи на всі заяви Міністерства охорони здоров’я і влади, він дав порівняно з попереднім роком приріст в 60 тисяч людей, яких померло більше, ніж це було в 2019 році”, – зазначив політик.

За словами Синютки, чинна влада вже довела всі державні монополії в Україні до збитковості.

“Я не хочу говорити про крадіжки, про корупцію. Давайте скажемо ще одну річ, яка сьогодні кидається в очі, – це пограбування і розкрадання, які відбуваються в економіці. “Укрзалізниця” збиткова, “Енергоатом” збитковий, і великі всі сьогодні державні монополії доведені сьогоднішньою владою до збитковості. Чи треба творити “уряд національної довіри”? Стовідсотково і якнайшвидше треба це робити. І це має бути уряд фахівців, який порятують країну від сьогоднішньої влади, від засилля олігархи
Чи покладаємо ми надію на “Батьківщину”? Якщо це буде порятунок у вигляді газових угод, які уклала ще колись прем’єр-міністр Тимошенко з Росією і які потім влада Порошенка в судах відстоювала і повернула владі Зеленського декілька мільярдів гривень, які сьогодні вже успішно зникли і кудись розтринькані, – тоді краще такої коаліції немає”, – резюмував Синютка.

Коментарі

Позначки: ,