Синютка та Княжицький пояснили львів’янам причини тотальної кризи у державі

Новини 13 Червня, 2020 580

Олег Синютка і Микола Княжицький спілкуються із журналістами у Львові. Фото 4studio

Гроші виділені спеціально на боротьбу із COVID-19 влада не вкладає ні в збільшення тестування, ні в захист медиків. Натомість ці гроші перекинули на інші державно-комерційні проекти, наприклад, будівництво доріг, де є найбільші відкати. Про це у Львові під час брифінгу заявили народні депутати від «Європейської Солідарності» Олег Синютка та Микола Княжицький, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу “Європейської Солідарності”. 

«Ці гроші були відібрані з різних соціальних та культурних програм, з освіти, з місцевого самоврядування. І назад вони не повернулися, хоча і не були використані за призначенням», – розповів Микола Княжицький.

«На Львівщині захворюваність досягає пікових значень, і виникає цілком закономірне питання: чому на третьому місяці карантину, коли виконувалися всі заходи, ми досягаємо чергового піку? Виникає логічне запитання: чим займалася українська влада, центральна і місцева?» – звернувся до влади зі запитанням Олег Синютка. «Направду за весь цей період часу жодних конкретних дій не було вчинено. Водночас влада запровадила подвійні карантинні стандарти: люди сидять вдома, а для обраних ресторани «Велюр» – резюмував депутат.

І найбільший провал влади – це відсутність тестування, тому що сьогодні ми можемо себе порівняти з сусідньою Білоруссю. Якщо в Україні зроблено 450 тисяч тестів, то в Білорусі – 690, тобто в півтора раза більше при тому, що Білорусь має в 4,5 раза менше населення. Через 3 місяці карантину влада і далі не володіє реальною інформацією захворюваності, а отже маніпулює цифрами для залякування населення.

«Якщо ми ще збільшимо трошки тести, буде хворих ще більше, зокрема на Львівщині. Тому що Львів став, на жаль, моделлю цієї безгосподарності й дешевого піару  і зараз пожинає плоди. Це не означає, що раніше не було хворих, раніше цих хворих у Львові, насправді, приховували. Казали, що все добре, що закуплене медичне обладнання, що все прекрасно, що хворих у Львові немає. Виявляється, у Львові хворих найбільше в Україні. Тому що є речі, які не можна приховати» – зазначив Микола Княжицький.

Але виникає ще одне запитання: чому і куди поділися кошти, виділені в українському парламенті? Учора прем’єр-міністр прозвітував про те, що витрачено 30 мільярдів гривень на боротьбу з коронавірусом. Куди пішли ці кошти? Якщо сьогодні Львівщина є лідером із не виплати медикам як зарплати, так і компенсації за лікування хворих із коронавірусом. Якщо далі медики не мають достатньої кількості захисних костюмів, якщо далі наші лікарні не обладнані і не забезпечені всім необхідним, тобто виходить так, що влада бреше і краде.

«Впродовж трьох місяців ми допомагали медикам захисними костюмами, апарати штучної вентиляції легень, пульсоксиметрами і багатьма іншими речами. Запитайте будь-якого лікаря – більшість з того захисту, який вони мають, надали благочинці та волонтери, а не влада» – розповів Микола Княжицький.

«Ми звертаємось до суспільства, тому що єдиного, чого сьогодні боїться влада – це люди.  Нам потрібно спільними зусиллями проконтролювати владу і змусити владу працювати. Без таких конкретних дій ми будемо ще не один раз переживати піки корона вірусів, тому що це фейкова влада, яка займається фейковими кроками. Ми, «Європейська Солідарність», маємо зробити все, щоб припинити цей тренд – брехати і красти, щоб змінити це» – наголосив Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: , ,