Міністр оборони має пояснити, чи погодив він із Зеленським свою антиконституційну заяву про недосяжність стандартів НАТО для України, – Олег Синютка

Новини 12 Березня, 2020 144
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Заяви запропонованого Зеленським нового міністра оборони про недосяжність стандартів НАТО для Збройних Сил України є порушенням Конституції. Він має негайно спростувати їх або піти у відставку. Про це написав депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка на Facebook.

«Обмовка по Фрейду або розкриті карти? На представленні міністра оборони новопризначений міністр Таран свідомо чи підсвідомо озвучив заяву, яка йде всупереч окресленому стратегічному курсу країни», – зауважив депутат.

Олег Синютка зазначив, що новий міністр оборони заявив, що адаптація ЗСУ до стандартів НАТО – тепер недосяжна мета. Тепер наш намір – лише «забезпечення спроможності ЗСУ взаємодіяти з силами НАТО».

«Невже Президент Зеленський схвалює і доручає чиновнику порушувати норми Конституції, де прописано наше прагнення до вступу в НАТО? Як можна доручати такому Міністру очолювати оборонну галузь країни, яка воює?», – підкреслив представник «Європейської Солідарності».

«Вважаю, що після озвучення програми дій і такого стратегічного бачення, цей чиновник має бути звільнений з посади, в іншому випадку порушення Конституції і відповідальність за слова «підлеглого» лягає персонально на Зеленського», – заявив депутат.

«Невже влада не розуміє, що таким заявами не лише підриває моральний дух серед військовослужбовців, а й ганьбить країну перед стратегічними партнерами», – додав Олег Синютка.
«Шановний пане Міністре, негайно спростуйте цю заяву або подайте у відставку», – звернувся депутата до нового міністра оборони.

Коментарі

Позначки: ,