Княжицький та Синютка вимагають від СБУ та ДБР розслідувати фейки Бужанського

Новини 23 Березня, 2020 408

Як Синютка і Княжицький зустрічались із львів’янами. Фото 4studio

Народні депутати Микола Княжицький та Олег Синютка вимагають від СБУ та ДБР розслідувати фейки Максима Бужанського. Відповідне звернення народні депутати від “Європейської Солідарності” направили до правоохоронних органів у понеділок, 23 березня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Олег Синютка, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий“.

“На шостому році війни з Росією нас мало б нічого не дивувати, бо російська пропаганда використовує весь арсенал брехні, щоб Україну зробити слабшою і знищити нашу волю до протистояння з ворогом. Винахідливою в українофобії є російська 5 колона в Україні, її відверті та приховані агенти. А також всі, хто обслуговує олігархів, які після перемоги Зеленського на виборах відкрито реалізують політику капітуляції України та накладання російського ярма на шиї українців”, – зазначив народний депутат.

Він нагадав, що свіжим прикладом цьому є нещодавній допис у соцмережах Максима Бужанського, народного депутата від партії “Слуга народу”. Йдеться про поширене Бужанським відео начебто побиття мешканця Львова через його кашель в автобусі, яке є фейковим.

“Чистий фейк, бо жодного такого випадку у Львові не було. Але фейку депутату від “слуг” було мало – він порівняв цю ситуацію з погромом євреїв у липні 1941 року, що стався після приходу нацистів до нашого міста.  Мета цієї антиукраїнської провокації очевидна: показати, що “у Львові нічого не змінилося з 1941 року” і вже почалися погроми в “центрі бандерівщини”. Методи провокаторів не змінилися від десятиліть: та сама брехня, те саме намагання виставити мешканців Львова і Галичини та України загалом, як недостойних жити в цивілізованій Європі” – підкреслив Олег Синютка

Також народний депутат зазначив, що для мільйонів українців і туристів з усього світу Львів вже давно став символом європейськості України, гостинності, толерантності й пошанування багатонаціональної і багатокультурної історії міста.

“Разом із колегою по фракції Миколою Княжицьким ми звернулися до СБУ і ДБР, щоб вони розслідували цю чергову спробу посварити українців з різних регіонів країни і посіяти міжнаціональну ворожнечу. Держава має реагувати рішуче,  особливо в теперішніх обставинах, коли завданням всіх українців і влади зокрема є боротьба з пандемією коронавірусу” – підсумував народний депутат.

Коментарі

Позначки: , ,