Депутат Юрченко не збирається складати мандат і запевняє, що не вживав наркотиків (ВІДЕО)

Новини 13 Липня, 2021 967

Юрченко

Позафракційний народний депутат Олександр Юрченко запевняє, що не вживав наркотичних речовин, коли потрапив у ДТП у Львові, і не має наміру складати депутатський мандат через цей інцидент.

Про це він сказав журналістам біля Верховної Ради у вівторок, 13 липня, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо на вас, не дай боже, нападе злочинець, який чи обкраде вас, чи нападе фізично на вас, чи сфальсифікує матеріали, порушить ваші права, – ви підете на роботу писати заяву на звільнення? Аналізи проти мене сфальсифіковані і є ті, хто за це буде покараний», – заявив Юрченко.

Він також сказав, що першим викликав поліцію на місце події після «нападу другого учасника ДТП». За словами Юрченка, лише після того, як поліція дізналася, що він народний депутат, його почали підозрювати у нетверезому стані.

Депутат також стверджує, що правоохоронці всіляко заважали роботі його адвокатів. Крім того, Юрченко продемонстрував результати тестів на наркотики, які він зробив у трьох різних клініках і які підтверджують, що він не вживав наркотиків.

Депутат також зазначив, що автомобіль, на якому він потрапив у ДТП, належить не йому, а друзям.

«Ми хочемо розібратися, кому це вигідно… Можливо, ті люди, проти яких я борюся весь час», – заявив Юрченко, додавши, він бореться «проти забудовників і сміттєвої мафії».

Автомобіль нардепа Юрченка

Як повідомлялося у ЗМІ, 8 липня у центрі Львова позафракційний народний депутат Олександр Юрченко скоїв ДТП, а потім намагався завдати тілесних ушкоджень постраждалому водію.

Голова підкомітету з питань регламенту Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов (фракція “Слуга народу”) сказав у коментарі Укрінформу, що регламентний комітет не має “інструментів” покарання для позафракційного депутата Юрченка.

Наступного дня перший заступник голови фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Олександр Корнієнко закликав Юрченка скласти депутатський мандат.

Голова ВР Дмитро Разумков висловив сподівання, що Юрченко складе мандат.

У Львові нардеп під кайфом намагався втекти з місця ДТП, фото Гео Лерос

У центрі Львова нардеп скоїв ДТП та намагався втекти, фото Гео Лерос

У центрі Львова нардеп скоїв ДТП та намагався втекти, фото Гео Лерос

Раніше Укрінформ повідомляв, що 13 вересня 2020 року позафракційний народний депутат Гео Лерос поінформував у соцмережі, що НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Юрченка, який, за словами Лероса, «взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами».

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику депутата Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави понад 1 млн грн.

Згодом, 17 вересня, генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Юрченку. 21 вересня ВАКС ухвалив узяти під варту Юрченка у залі суду із можливістю внесення застави у розмірі понад 3,1 млн грн.

25 вересня стало відомо, що за Юрченка 24 вересня внесли заставу в розмірі 3,1 млн грн і він вийшов із СІЗО.

 

Коментарі

Позначки: