Зміни до Податкового кодексу, запропоновані монобільшістю, в рази збільшать тиск на бізнес, – Южаніна

Новини 16 Січня, 2020 142
Ніна Южаніна

Ніна Южаніна

Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві, за реєстраційним номером 1210 – це найбільш невдалий і зафіскалізований закон за останні вісім років, який тільки можна собі уявити. Про це написала народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Під час роботи над законопроектом у профільному комітеті було враховано досить велику кількість поправок, але глобальні поправки, які б унеможливили удар по бізнесу і є ключовими, були відхилені», – зауважила Ніна Южаніна.

Народний депутат підкреслила, що в даному проекті закону невиправдано розширюються повноваження Державної податкової служби.

«Цей проект закону розширює повноваження ДПС, яка виявилася некерованою, не має стратегії. Проте певні норми представники департаментів ДПС дістають з-під поли, буквально підсовують народним депутатам і в результаті ці норми включаються в тіло закону», – зауважила політик.

Ніна Южаніна також зазначила, що перш ніж надавати податковій службі право визначати, винен платник податків чи ні, потрібно розібратися, що відбувається в середині самої служби.

Народний депутат звернулась до всіх народних депутатів не голосувати за цей проект закону, який в рази збільшить фіскальне навантаження для бізнесу.

«Закликаю всіх колег у сесійній залі, хто ще переймається, як виживати бізнесу в Україні, як розвиватись українській економіці, звернути увагу на всі пункти законопроекту №1210, які обговорюються, і з повним відчуттям відповідальності підійти до остаточного особистого ухвалення рішення щодо цього закону.

Інакше є великий ризик ухвалити так звані «закони 16 січня», тільки для бізнесу», – наголосила парламентар.

Коментарі

Позначки: ,