Зеленський є головним замовником незаконних дій ДБР в музеї Гончара, — Княжицький

Новини 28 Травня, 2020 595
Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Володимир Зеленський є головним замовником незаконних дій силовиків у музеї Івана Гончара, зокрема викрадення митних декларацій на картини з колекції п’ятого президента України Петра Порошенка.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький.

“Вважаю, що головним замовником події у музеї Гончара є Зеленський, який на прес-конференції звинувачував Петра Порошенка і багатьох інших людей у злочинах, яких ці люди не вчиняли. Це стало звичною практикою для української влади. Але, гадаю, кінцевим бенефіціаром і замовником є Росія. І роблять вони це через ДБР, як це в вже було з родинами Героїв Небесної Сотні і з Тетяною Чорновол.

ДБР мала б бути аналогом установи, яка проводить слідство. Але ми зробили велику помилку надавши цьому органу функції спецназу та інші, які б не мали бути йому притаманні. Очевидно, що ця організація використовується, зокрема, політично. Адже на відміну від НАБУ, яка має контролюючу раду, до якої входять представники міжнародних організацій і громадськості, у ДБР такої ради нема”, – сказав політик.

Княжицький додав, що сьогодні в Україні переслідують меценатів, які ввозять на територію країни твори мистецтва.

“ДБР став інструментом влади у політичних репресіях. Все, що ми бачили в музеї Гончара інакше як політичними репресіями назвати не можна. Порошенко купив картини і привіз в Україну. Це є меценатство, яке треба всіляко вітати. А в нас таких людей переслідують”, – наголосив депутат.

Коментарі

Позначки: ,