Зеленський взяв на себе відповідальність за Авакова, – нардеп

Новини 03 Червня, 2020 1 018
Між Рабіновичем і Геращенко сталася перепалка через мову. Фото: 5 Канал.

Керівництво парламенту не надає підписні листи і таким чином блокує збір підписів за резолюцію щодо недовіри уряду, яку ініціює фракція «Європейська Солідарність». Про це з трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції Ірина Геращенко, пише Четверта студія.

Вона наголосила, що повну відповідальність за діяльність уряду і кожного міністра зокрема несе особисто президент Зеленський, який має всю повноту влади в країні.

«Тут розгортається дешевий спектакль під назвою «цар – хороший, бояри – погані». Намагаються перекласти відповідальність із царя на бояр. Але Аваков – це Зеленський. Він взяв на себе повну відповідальність за цього міністра. Венедиктова – Зеленський. ДБР – це Зеленський. Шмигаль – це Зеленський», – наголосила Геращенко.

«Рік тому, коли Зеленський почав кидати багнюку в своїх попередників, розповідаючи який не такий попередній президент, уряд, парламент, він заявив, що єдиний ефективний міністр – це Аваков. 29 серпня, коли призначався уряд набраний з Інтернету нових облич, нам залишили єдине не нове обличчя – це Авакова. І Зеленський взяв на себе відповідальність за міністра, заявивши, що він має розслідувати кримінальні справи”, – повідомила Геращенко.

Вона додала, що у грудні Зеленський притяг на прес-конференцію Авакова і Рябошапку і в прямому ефірі призначив винних вбивць журналіста Шеремета.

“І, на жаль, на суді по цим визнаним президентом без суду і слідству винним немає жодного народного депутата, окрім «Європейської Солідарності». Ми закликаємо колег по дуже вузькому електоральному правоцентристському полю 10 червня о 12.30 разом прийти на суд, де знову будуть кошмарити ветеранів і волонтерів», – зазначила Ірина Геращенко.

Вона додала, що “Європейська Солідарність” наполягає на тому, що цей уряд Зеленського має піти у відставку, тому що ми точно проти міністра оборони, який демотивує українських військових.

“Тому що ми точно проти міністра економіки і соцполітики, прізвищ яких не знає навіть Зеленський. Тому що немає в цій країні економіки і соцполітики сьогодні. Так, Аваков також має піти, але не треба грати тут таку гру, що є погані бояри і хороший цар. Відповідальність ми не дамо перекласти ні на кого. Повна відповідальність за те, що немає жодної реакції на те, що вбивці маленького хлопчика сьогодні на волі, лежить на тому, хто навіть не відреагував на це. І це – Зеленський і уряд Зеленського. В день «битви в Броварах» уряд Зеленського зібрався на мотивуючий тімбілдінг, де вони писали програму, якої не існує», – нагадала Геращенко.

Нардеп наголосила, що ЄС вимагає від керівництва парламенту негайно надати нам листи, які блокуються, на збір 150 підписів на відставку уряду Зеленського.

“Уряд в якого немає програми, немає стратегії, немає ідеології, який завалив економіку, медицину, в якому немає міністра освіти, куди міністра культури змогли призначити тільки після того, коли кандидатура програла черговий тімбілдінг на вибори мера Києва. Який це уряд – це чергова «шарашкіна контора» Зеленського, яка має піти у відставку. І не перекладайте відповідальність з царя на бояр», – закликала співголова фракції «Європейська Солідарність».

Коментарі

Позначки: ,