Зеленський вже рік при владі й замість працювати на державу він воює з Порошенком, – Геращенко

Новини 06 Травня, 2020 310

У Зеленського не хочуть голосувати за законопроєкти про захист медиків, бо вони написані не фракцією президента, а опозицією.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це у своєму відеоблозі сказала співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко.

“Керівник парламентських “Слуг” Давид Арахамія накинувся на чотирьох своїх колег, які посміли підтримати позачергову сесію парламенту, на якій ми обов’язково ухвалимо закон про страхування медиків», – розповіла вона.

Геращенко наголосила: “аби не Порошенко” – це і є єдина ідеологічна засада Зеленського і його команди. “Рік тому Зеленський прийшов на єдиному гаслі – “аби не Порошенко. Без ідей, без ідеології і без правил, принципів, програми. Вже рік “не Порошенко”, але єдине ось це ідеологічне гасло “аби не Порошенко” залишається”, – додала депутатка.

При цьому Геращенко зауважила, що команда Офісу Зеленського хвалиться, що за гроші олігархів вони закупили 170 тисяч захисних костюмів для медиків. Натомість Фонд Порошенка закупив 130 тисяч захисних костюмів, більша частина з яких вже в лікарнях.

“І корпорація “Рошен”, і наша політична команда безкоштовно розвозять у всі регіони України, у медичні заклади ці захисні костюми, рукавички, маски. Власне, таким чином намагаючись допомогти медикам, які сьогодні залишаються на передовій боротьби з коронавірусом”, – наголосила співголова фракції.

“У мене запитання – а хто заважає владі всі ці три місяці пандемії отримувати “політичні дивіденди” і допомагати медикам? Адже навіть обіцяні владою 300% надбавки до зарплати медики так і не отримали. Я вже мовчу про те, що літак “Мрія”, який з пафосом зустрічав Зеленський і весь його Офіс, привіз аж ніяк не гуманітарний, а комерційний вантаж”, – додала Геращенко.

Вона наголосила, що закуплені Фондом Порошенка захисні засоби для медиків не продаються в магазинах, а безкоштовно розвозяться в лікарні по всій Україні, на відміну від комерційного вантажу медичних засобів, що зустрічав президент.

Геращенко зазначила, що нинішній владі не вистачає мужності й мудрості визнати, що продовжувати розколювати парламент за принципом “аби не Порошенко” – це шлях в нікуди.

“Сьогодні питання лікарів і їхнього захисту мало б об’єднати український парламент, але – ні. Ми бачимо, що і тут мова йде не про об’єднання, не про високі цілі, а про те, хто отримає “політичні дивіденди”, – зауважила співголова фракції.

При цьому вона зазначила, що від самого початку монобільшість займалась плагіатом у своїй законотворчості, забираючи законопроєкти, створенні депутатами “Європейської Солідарності” у попередньому скликанні парламенту і подаючи їх від імені своїх депутатів.

Водночас Геращенко підкреслила, що фракція “Європейська Солідарність” завжди голосує за ті ініціативи і пропозиції, які спрямовані на розвиток України та добробут громадян, не акцентуючи на авторстві таких пропозицій.

“Так само у виборі між авторством закону і захистом українських лікарів – ми будемо обирати захист українських лікарів. А лікарі – розумні люди і бачать, що відбувається. Дорогі лікарі, треба нам з вами разом жити одним гаслом – аби тільки була Україна. Ну, а оцей примітивізм “аби не Порошенко” – залишимо його “Слугам”, – підсумувала вона.

Коментарі

Позначки: ,