Зеленський перетворив правоохоронні органи на інструмент політичного переслідування, — Гончаренко

Новини 28 Травня, 2020 731
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

У Зеленського відреагували на підтвердження п’ятим президентом України Петром Порошенком законності купівлі картин, влаштувавши шоу в музеї Івана Гончара.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко, коментуючи штурм ДБР музею Гончара.

“Які питання по виставці? Коли звинувачують у тому, що вивезли картини, найпростіше – це їх показати. І показати, щоб всі могли прийти і подивіться. Слідчі ДБР, Зеленський, прийди подивись. Заодно подивишся на мистецтво, це не “95 квартал”, інший рівень, може щось навчишся. Якби у цих людей був хоч якийсь мінімальний розум, то ДБР мала вчора сказати, що ця історія – порожня. Картини в Україні, документи є, розмитнили, купили, але це не про ДБР і владу Зеленського. Тут треба було щось зробити інакше”, – сказав політик.

Гончаренко наголосив, що Зеленський на прес-конференції погрожував Порошенку і майже одразу активізувалися дії ДБР, це свідчить про політичну вмотивованість справи.

“Ніяких складних історій, змов. Найпростіше: була прес-конференція Зеленського він на ній фактично сказав: Я хочу посадити Порошенко. “Вироки будуть”, “це ще тільки дзвіночки”, “вони таке наробили, що за все будуть відповідати”. А на наступний день справа – картини він не так ввіз. Я не вірю в такі співпадіння. Якщо картини з’явилися, тоді вишлемо спецназ, ДБР, хай він кого злякає, а кого врятує – незрозуміло, але покажемо, що хоч у нас м’язи є”, – сказав депутат.

Коментарі

Позначки: