Зберегти власне лідерство чи допомогти Україні

Новини 16 Червня, 2022 79

Яка остаточна мета приїзду європейських лідерів до Києва

Сьогодні до нашої столиці прибули лідери європейських країн, а саме: президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі. Вони провели зустріч з президентом Володимиром Зеленським, а також відвідали деокупований Ірпінь. Протягом дня лідери країн Європи встигли озвучити тези про цілковиту підтримку України у війні з Росією.

Народний депутат України VIII скликання Оксана Юринець у розмові із ІВ Четверта студія поділилась своїми думками стосовно остаточної мети візиту європейських політиків:

Європейські лідери хочуть зберегти виборців

Якщо говорити про статистику підтримки України, надання їй статусу кандидата, то фактично лідерами інших країн рухають суспільства у їхніх країнах. Вони також перманентно живуть у стані виборів. Фактично мешканці європейських країн підтримують статус кандидата в ЄС для України. Вони зрозуміли всю відвагу та сміливість, які мають сьогодні ЗСУ і для них почесно бути в одному ряді з нами. І саме прості люди, звичайні німці, французи, голландці, італійці будуть диктувати умови для своїх лідерів.

Хтось говорить, що це нав’язування перемовин, але я бачу це так, що європейські лідери не хочуть втрачати лідерства у своїх країнах, Європі та світі. Їхня позиція з точки зору підтримки України, візиту до Києва – це дуже багато символізму та про перспективу бути зрозумілими для своїх виборців у своїх країнах.

Не час ображатись, нам потрібна зброя буд-яким шляхом

Будемо говорити відверто: це війна артилерій, розвідки, авіації. І саме в цьому нам дуже потрібна допомога. Ми не маємо часу ображатись на висловлювання певних країн, ми надалі маємо систематично та цілеспрямовано захищати наші національні інтереси. Зброю за ленд-лізом ми будемо отримувати в кінці серпня, на початку вересня, тож зброя від зазначених країн є для нас дуже важливою.

Час від часу є маргінальні зупинки у постачанні зброї, є певні процедури та закони європейських країн, які мають бути дотримані і це варто врахувати. Дуже важливо розуміти, хто сьогодні для нас є другом. Ми спостерігаємо плани про створення альтернативних альянсів, як от об’єднання України, Польщі та Британії, остання з яких є ядерною державою. Фактично ми маємо безпекову систему творення нових об’єднань і нам підходить абсолютно все: ті, хто будуть допомагати, ті, хто будуть давати зброю.

Також зараз США надають необхідну зброю нашим солдатам, це є необхідним, адже ми миємо випхати ворогів за межі наших кордонів. Точно ми маємо дбати про демілітаризацію захоплених територій, як, до прикладу Придністров’я.

Весь світ підтримує нас, бо ми – опора миру у інших країнах

Зараз йде перегляд усього, що може бути пов’язано з безпекою України. Країни Балтії та Польщі бачать та розуміють наскільки важливо підтримувати Україну сьогодні, аби на своїх територіях не отримувати війну. Недостатня допомога, звичайно ж, коштує нам ціни, яку ми платимо життям військових. У цьому аспекті ми маємо дуже швидко реагувати, але, скажімо так, в нас будуть претензії, проте ми на маємо права ображатися на кожну країну, ми маємо дуже швидко шукати точки дотику, спроможності допомоги саме від наших партнерів та друзів на даний час.

Цей візит європейських лідерів –  ще один крок до наближення нашої перемоги, це про те, що Україна актуальна, Україна ключова.

Наша країна сьогодні потребує допомоги, не з точки зору все за неї робити, а допомогти тим, що Україна не може швидко виробляти. Вони мають нам допомагати, аби ми могли захистити їх в тому числі.

Наша країна потребує підтримки, бо війна в Україні – це війна не лише нашої країни, це війна проти демократичних стандартів життя. Поступово країни Балтії, Польщі визнають ці дії, агресію росії, як геноцид і це у найближчому майбутньому дасть нам можливість отримувати швидші кошти для відбудови нашої країни, адже це залучить і майбутні репарації та активнішу допомогу Європи.

Єгор Дьомін

Коментарі

Позначки: ,