Замовниками справ проти Порошенка є Зеленський і Кремль, – Княжицький

Новини 13 Липня, 2020 203

Микола Княжицький. Фото 4studio

Бенефіціарами кампанії, розгорнутої проти п’ятого президента Петра Порошенка і “Європейської Солідарності” є шостий президент Володимир Зеленський і російська влада.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив народний депутат “ЄС” Микола Княжицький, пише “Четверта студія”.

“Я думаю, це поєднання. Тут немає якогось одного замовника. Очевидно, це Володимир Зеленський, який давно хоче виконати обіцянку. Він прийшов до влади як “антипорошенко”. Але для цього “антипорошенка” треба було ще й створити, треба було перекреслити всі досягнення, які були за минулі п’ять років, їх не помічати, їх компрометувати. І навпаки вигадувати дуже багато такого, чого насправді не було. Ніхто не каже, що Порошенко ідеальний, як і кожен лідер. Але очевидно, що за п’ять років після Майдану нам вдалося дійсно захистити країну, зберегти економіку, отримати підтримку Заходу, створити міжнародну коаліцію. Цього всього не помічали, а акцентували на “злочинах”. І ці “злочини” потрібні”, – наголосив Княжицький.

“Кому вони потрібні? Вони потрібні Зеленському і вони потрібні, звичайно, країні-агресору. Бо для них принципово наказати ту людину, яка стала на чолі спротиву. Спротиву успішного. Тому що атака була відбита, хоча, на жаль, частина територій була окупована. Але міжнародна підтримка була знайдена, наступ Росії було зупинено. Ясно, що їм треба покарати того, хто це робив. Тому ці два замовника в унісон працюють”, – переконаний депутат.

Попри це, мотивація у Зеленського і Кремля різна, зазначив депутат.

“Очевидно, що Росія зараз робить все, щоб і Зеленського звалити найближчим часом. Тому що Зеленський теж, побоюючись народного гніву – може, навіть всупереч своїм якимись власним бажанням – не йде і не творить те, що хоче робити Росія. І звичайно, що це може вдарити і по ньому. А от щодо Порошенка – тут ці інтереси збіглися”, – сказав Княжицький.

Коментарі

Позначки: , ,