Закон про зміни до регламенту обмежує права опозиції та знищує український парламентаризм, — Парубій

Новини 16 Квітня, 2020 84
Андрій Парубій Фото: Прямий.

Андрій Парубій Фото: Прямий.

Законопроєкт “Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів в ході законодавчої процедури”  обмежує права опозиції та спрямований на знищення українського парламентаризму.

Про це журналістам розповів народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Андрій Парубій, трансляцію вів “Прямий”.

“Усі розуміли, що буде внесена величезна кількість правок (до “антиколомойського закону” – ред.). З одного боку влада буде показувати перед МВФ що, мовляв”, вони стараються, але в них не виходить. А з іншого боку це будуть гарантії перед Коломойським, що цей закон не буде прийнятий.

Зараз законом по зміни до регламенту вони намагаються обмежити права опозиції, використовуючи цю ситуацію. На моє глибоке переконання, є один дуже простий вихід. Ми голосували банківський закон, де авторами були народні депутати України. Але є інший, зареєстрований у Раді, ідентичний законопроєкт  за авторством уряду. Для того, щоб ми вирішили цю проблему, достатньо 10 хвилин часу. Треба винести банківський урядовий законопроєкт №3260, поставити його за основу в цілому і проголосувати. Для нас тут же відкриється шлях до співпраці з нашими міжнародними партнерами. Всі інші сценарії – це затягування часу і намагання обдурити українців і наших міжнародних партнерів “, – наголосив політик.

Детальніше дивіться у відео:

Коментарі

Позначки: ,