Закон про українську мову треба захистити від агресора, – Княжицький

Новини 07 Липня, 2020 268

Микола Княжицький. Фото 4studio

Потрібно захистити закон про українську мову від агресора, який використовує його як підставу для своєї агресії.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький, пише “Четверта студія”.

“Ми маємо її захищати, бо існує агресор, який стверджує, що ми один народ і визначає це підставою своєї агресії. Тому очевидно, що закон про українську мову повинен бути так само, як є закон про польську, про угорську та й про ту ж російську мову. Так само як і закон про захист мов національних меншин, оскільки ми у демократичній країні живемо”, – сказав Княжицький.

Він зауважив, що законом про українську мову доручається уряду створити закон про захист мов національних меншин в шестимісячний термін, проте, на жаль, він цього не зробив.

“А цей закон, очевидно, що потрібно захистити. Тому що на запитання деяких суддів до доповідача… чи може він навести якийсь приклад, як цей закон дискримінує ту чи іншу особу, яка є представником нацменшин? Фактично ми таких прикладів не почули. Таким чином мова йшла про припущення. А Конституційний суд припущень не повинен розглядати.
Тому предмету для негативного розгляду цього закону я не бачу. Але політичні впливи можуть бути, звичайно, різні”, – додав Княжицький.

Коментарі

Позначки: , ,