Закликаємо чинну владу припинити політичні репресії, – Геращенко

Новини 28 Лютого, 2020 306
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Фракція «Європейська Солідарність» закликає чинну владу припинити політичні репресії. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час акції на підтримку Петра Порошенка під ДБР.

«Всі ці роки наша команда намагалася зробити ключове – зберегти країну… Сьогодні, коли ми бачимо справи, за якими п’ятого Президента України викликають до ДБР, то це дійсно викликає не подив, не здивування, а обурення. Серед цих справ – справа моряків і такі питання, такий наратив так само озвучують тільки в кремлівських телестудіях або в телестудіях деяких українських телеканалів, які підігрують цьому кремлівському наративу «а навіщо Верховний Головнокомандувач послав українських моряків захищати українські територіальні води». Це не право було, а обов’язок і Верховного Головнокомандувача, і країни, і тих мужніх хлопців, які обрали професію захищати Україну. Це можливо важко усвідомити уклоністам, але це розуміють люди, для яких гідність і честь це не слова із словника, а це усвідомлення», – сказала Геращенко.

Вона нагадала, що так само Порошенку закидають справу про мінські угоди.

«Я 4,5 роки була учасницею Гуманітарної підгрупи в Мінську. І я пишаюся тим, що під час дуже важких перемовин ми не здали жодного метру української землі, навпаки крок за кроком ми її звільняли, території і українських громадян. І сьогодні у нас є дуже багато запитань до нової команди – що відбувається, що так легко здаються ці метри, які були звільнені дуже важкою ціною, що ми знову формуємо сіру зону, що знову у нас під час обстрілів поблизу так званих місць розведення гинуть українські воїни, є загроза цивільному населенню. Але в цей же час нам розповідають, що обговорюються ще місця розведення»,- наголосила Геращенко.

Вона також зазначила, що обов’язок влади ухвалювати важкі, непопулярні рішення, давати відсіч агресору. «Власне це саме робив Президент Порошенко всі ці роки… Ми б хотіли, щоб команда, яка сьогодні прийшла до влади не наступала на граблі, які ще залишилися в підвалах Банкової від режиму Януковича. Режим Януковича прославився тим, що вони займалися не країною, а собою, цькуванням опозиції. Всі пам’ятають чим це закінчилося»,- зауважила парламентар.

Геращенко також зазначила, що на сьогодні українців турбує безпека країни, здатність захистити нашу територіальну цілісність і суверенітет.

«Хіба в цьому питанні українська опозиція є опозицією до влади щодо країни? Очевидно, ні. Можливо, владі варто про це задуматися. Про те, що сьогодні наш ворог – це п’ята колона Кремля, яка набирає оберти, яка щупальцями запускає тему про громадянську війну, яка підхоплює наративи Суркова про те, що «нет такой страны».

Та Суркова такого немає, а Україна є, була і буде», – додала Геращенко.

Парламентар також зазначила, що ситуація в Україні дуже непроста і приклад Туреччини свідчить про те, що може бути з Україною, адже Росія не заспокоїлася.

«На мир вона не налаштована. Але «слуги» витрачають дорогоцінні дні, залишки рейтингу на боротьбу з Порошенком, з «Європейською Солідарністю», з ФОПами, а не з олігархами, з українцями, а не з російським агресором. Можливо досить? Можливо варто зупинитися?», – сказала співголова фракції.

«Чому наша команда сьогодні тут?… Ми тут для того, щоб підтримати нашого лідера – Петра Порошенка і для того, щоб мати відвертий діалог і з країною, і з колегами по парламенту. Друзі, репресії – це шлях в нікуди, країну треба будувати на іншому – на взаємоповазі…У нас зараз введена кримінальна відповідальність за кнопкодавство і зловили вже одного товариша, який сплутав рояль і сесійну залу. Ви чули про кримінальну справу, про те, що цю людину викликають в ДБР? Ні. Є тільки «Європейська Солідарність», їх треба тягати, мордувати, знущатися за те, що п’ять років вони не ховалися, за те, що вони не зрадили… І тільки люди, які п’ять років в непростих умовах гідно представляли Україну на міжнародній арені, намагалися реформувати країну сьогодні є об’єктами репресій. Це не робить честі нинішній владі»,- додала Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,