“Європейська Солідарність” вимагає встановити джерела фінансування “опитування Зеленського”

Новини 02 Листопада, 2020 273

На Львівщині "бюлетені" для опитування Зеленського тримають у сміттєвих пакетах. Фото 4studio

“Європейська Солідарність” направила запити щодо джерел фінансування поїздки депутатів фракції “Слуга народу” на Донбас, а також проведення всеукраїнського опитування президента Зеленського.

Про це повідомила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко на брифінгу, пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

“Колеги зі “Слуг народу” розповідали нещодавно, що вони відвідали Донбас. Я неодноразово бувала на Донбасі, думаю більше 90 разів. Разом з колегами ми відвідували всі військові частини в попередні роки і зараз. І звичайно лінію зіткнення, і звичайно бували у безпосередній близькості до позицій бойовиків. Але ми були шоковані тим, що “Слуги народу” з’явилися на Донбасі у військовій формі, носити яку вони не мають жодного права. Більше того – це є порушенням українського законодавства, коли цивільні одягають військову форму”, – наголосила депутатка.

Вона повідомила, що депутати “Європейської Солідарності” направили відповідні запити щодо фінансування цієї поїздки.

“У них навіть були нашивки “Народний депутат України”, тобто цю форму спеціально під них шили, видавали, маркували її. В той час, коли ці люди верещали попередні п’ять років, що «солдатики роззуті, роздягнуті». Я думаю, що половина з них взагалі жодної копійки фронту не допомогли”, – зазначила Геращенко.

“Ми направили зараз кілька депутатських запитів з вимогою негайно дати відповіді на наступні запитання, які так само межують з корупцією. Перше – за які кошти проходили псевдоопитування Зеленського? Якщо це кошти “Слуг народу”, то Зеленський сказав, що всі кошти “слуги” направили на боротьбу з ковідом. Це все одно – кошти платників податків. Ми хочемо звернутися до кожного українця – ви дійсно голосували за те, щоб 30, 40, 100 мільйонів виділили на оці папірці, які ні до чого не привели?

Друге – за які кошти були одягнуті 120, як заявив Зеленський, депутатів України. Незаконно абсолютно цивільні особи з дивними політичними поглядами були одягнені у форму військовослужбовців і ще й зі спеціальним маркуванням “Народний депутат України”. Скільки на це пішло фінансів, де зараз ці форми і чи заплатили за них народні депутати України?” – зазначила Ірина Геращенко.

Нагадаємо, у Львові полякам пропонували пройти опитування від Зеленського.

Коментарі

Позначки: , ,