“Європейська Солідарність” вимагає від влади реальної стратегії боротьби з коронавірусом

Новини 27 Січня, 2021 89

Марія Іонова

Влада Володимира Зеленського провалила все що можна в боротьбі з Covid-19.

Про це народна депутатка від “Європейської Солідарності” Марія Іонова наголосила з трибуни парламенту, пише Четверта студія.

“Влада Зеленського пообіцяла українцям розпочати вакцинацію, вже з лютого. Але лютий за чотири дні, і ми розуміємо, що дива не станеться. Резервація вакцин, їхня реєстрація, закупівля, підготовка кампанії вакцинації, логістика в регіонах. Всі ці стадії провалені. Ми тільки чуємо анонси, теорію, обіцянки”, – наголосила Марія Іонова.

“Вакцина – це не фетиш, вакцина – це шанс, шанс для повернення до нормального життя, до повноцінної роботи малого і середнього бізнесу, садочків, шкіл, готелів, ресторанів. Це відкриття кордонів. Чим раніше буде вакцина, тим більше життів буде збережено”, – додала вона.

“Влада змінює свої покази кожен день. Ми чуємо різні цифри від Зеленського, від прем’єра, від міністра, від головного санітарного лікаря. Вони між собою комунікують? Можна одну реальну цифру і бажано підтверджену документами? Покажіть документи, що ви законтрактували, яку кількість вакцин?”, – звернулась народна депутатка.

Представниця “Європейської Солідарності” наголосила, що фракція вимагає від влади реальну стратегію по боротьбі з Covid-19.

“Штаб боротьби з Covid-19 очолює Зеленський. Там ще окрім нього хтось залишився? Також хотілося б почути звіт цього штабу. Як так сталося, що Україна – єдина країна в Європі, яка не розпочала вакцинацію, не закупила її і не почалося щеплення? Хто за це несе відповідальність? В інших країнах і уряди і прем’єри і президенти, вони боролися за резервацію достатньої кількості вакцин для своїх громадян. А в нас боролися за те, яка “прокладка” буде це робити”, – сказала вона.

“Поки влада без кінця обіцяє, і нічого не робить хворіють тисячі українців, і ми знаємо, що офіційна статистика сильно занижена, як і смертність. І ці всі жертви коронавірусу – вони є жертви влади”, – підкреслила народна депутатка.

“Ми вимагаємо від влади чітку стратегію по боротьбі з Covid, широке тестування, захист лікарів, контроль за тими, хто перебуває на самоізоляції, доступна вакцина. Кримінальна відповідальність за зловживання вакцинами”, – наголосила Марія Іонова.

“Нехай нарешті Зеленський і його уряд чітко заявлять, що не буде закуплено, а ні російської вакцини, ані російського газу від країни агресора. «Європейська Солідарність» вже рік пропонує план Порошенка по боротьбі з Covid, аби всі медики отримали надбавки до зарплати, аби всі хто працює з ковідними пацієнтами отримали не одну зарплату, а три. Ми пропонуємо збільшити в бюджеті кошти на вакцинацію і негайно розпочати просвітницьку програму за щеплення. Інакше Україна надовго опиниться за новим ковідним муром”, – нагадала вона.

“Вже рік прогресують зелені галюцинації у владі, коли вони вихваляються досягненнями, які люди не бачать. Думайте, шановні колеги”, – резюмувала народна депутатка.

Коментарі

Позначки: ,