«Європейська Солідарність» вимагає, щоб на порядку денному сесії стояли закони про захист економіки та лікарів

Новини 13 Липня, 2020 177

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

Фракція «Європейська Солідарність» вимагатиме, щоб на порядку денному сесії стояли закони, які будуть захищати українську економіку.

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу політсили.

«Два дні тому у «The Washington Post» вийшла стаття про ситуацію в Україні. І тут є цитати, які звучать як вирок владі Зеленського, де говориться про те, що в Україні вмерли реформи, де говориться про те, що Зеленський бреше. Власне сьогодні, після того, як вони вбили економіку, коли так само вбили незалежний Нацбанк, остання крапка – вони збираються вбити реформу децентралізації, освітній, мовний закон», – сказала Геращенко.

Вона також піддала критиці заяви Зеленського щодо курсу гривні.

«Є надзвичайно небезпечними останні заяви Зеленського щодо курсу гривні. Подібний непрофесіоналізм вже не є шокуючим, але він є катастрофічним для держави. Зеленський не пам’ятає, що це його уряд розробив цей проект бюджету, Зеленський не пам’ятає, що це його монобільшість проголосувала одноосібно цей бюджет, Зеленський не пам’ятає, що це його підпис стоїть на цьому бюджеті. Це його ініціатива», – наголосила Геращенко.

Співголова фракції зазначила, що чинна влада не розуміє, що відбувається з економікою країни.

«Вони абсолютно не розуміють, що відбувається в країні з економікою, але при цьому натикали туди знову законів про збільшення зарплат Наглядовим радам, держпідприємствам. У нас «Укрзалізниця» збиткова зараз, як же люди, які там за чимось наглядають, можуть отримувати надприбутки, якщо прибутків немає», – зауважила Геращенко.

«Ми шоковані порядком денним, який тичеться на останні дні сесії, ми вимагаємо, щоб стояли закони, які будуть захищати українську економіку і українського медика», – додала парламентар.

Коментарі

Позначки: ,