“Європейська Солідарність” вимагає пояснень щодо призначення нової очільниці держкіно, – Геращенко

Новини 07 Лютого, 2020 196
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Конкурс, проведений з метою призначення нового керівника Державного агентства України з питань кіно, викликає дуже багато запитань. Фракція “Європейська Солідарність” вимагає пояснити, як відбувався цей конкурс і на яких підставах призначили нову очільницю агентства Марину Кудерчук.

Про це сказала співголова фракції Ірина Геращенко, виступаючи з трибуни парламенту, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Галузь кіноіндустрії отримала серйозну підтримку в минулі роки від української влади. І сьогодні ми пишаємося тим, що в кінотеатрах можна побачити касові українські фільми з українськими акторами”, – підкреслила співголова фракції.

“І коли проводиться конкурс на керівника Держкіно і прекрасна професійна людина отримує більшість голосів, людина, яка займається Одеським міжнародним кінофестивалем – але уряд ставить на цю посаду іншу панянку, яка до того очолювала якийсь департамент в державній адміністрації в Запоріжжі і хіба що керувала кінотеатром – це викликає дуже багато питань”, – наголосила Ірина Геращенко.

Вона додала: “Навіщо проводяться ці імітації конкурсу?”.

“Повірте, ми будемо дуже ретельно тепер слідкувати за Держкіно. Але й звернемося до відповідних структур з вимогою пояснити, що ж там відбулося з цим призначенням”, – заявила Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,