“Європейська Солідарність” стала лідером за відсотком здобутих мандатів у облрадах і міськрадах облцентрів

Новини 26 Січня, 2021 487
Автопробіг партії "Європейська Солідарність" до Дня Конституції України, фото 4studio

За підсумками місцевих виборів 2020 “Європейська Солідарність” стала лідером  за відсотком мандатів у облрадах і міськрадах обласних центрів.

Про це свідчать дані дослідження щодо успіхів шести парламентських партій на торішніх виборах, яке провів громадський рух “Чесно“.

Зазначається, що на місцевих виборах 2020 “Батьківщина” висунула кандидатів до 91,6% усіх місцевих рад України, проте посіла лише четверте місце за відсотком мандатів, здобутих в облрадах і міськрадах обласних центрів

Натомість “Європейська Солідарність” кандидувала лише до 68,1% рад та стала лідером за відсотком мандатів у облрадах і міськрадах обласних центрів.

Крім цього, у дослідженні відзначили, що політсила президента України Володимира Зеленського “Слуга народу” посіла друге місце і за спроможністю до кандидування, і за представництвом у згаданих радах.

Водночас найгіршу спроможність до кандидування з-поміж парламентських партій продемонстрував “Голос”, який на виборах-2020 претендував на мандати лише у 14,2% рад.

“ЄС має найбільший сукупний відсоток мандатів у міськрадах обласних центрів – 17%”, – йдеться у результатах дослідження.

 

Коментарі

Позначки: