«Європейська Солідарність» послідовно відстоює українську культуру та ідентичність, – Княжицький

Новини 22 Липня, 2020 236

Микола Княжицький. Фото 4studio

«Європейська Солідарність» за підтримки українців відстояла українську мову від постійних посягань з боку влади і проросійських сил.

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький під час брифінгу, пише Четверта студія.

«Армія. Мова. Віра. Це – цінності, без яких не можна побудувати ефективну, сильну країну. Днями всі були свідками того, як українське громадянське суспільство підтримало «Європейську Солідарність» у боротьбі за українську мову і неожливість вносити зміни до законодавства, які ініціювали «Слуги народу», – сказав він.

«Не вперше ми ставали на захист мови. Не раз нам вдавалося не дати ухвалити законопроекти, які планували перевести вищу освіту на іноземні мови з української, перенести час початку навчання українською в школах, або взагалі забрати обов’язковість вивчення всіх предметів українською мовою», – додав Микола Княжицький.

Народний депутат зазначив, що «Європейська Солідарність» послідовно відстоює українську культуру та ідентичність.

«Коли під час пандемії коронавірусу влада захотіла скоротити видатки на культуру, рішучий протест «Європейської Солідарності» дозволив повернути 70% фінансування Українському культурному фонду, Інституту книги, Держкіно. Наполягли на прозорому розподілі коштів у Держкіно. Ми були ініціаторами відзначення багатьох визначних заходів», – наголосив політик.

«Ми йшли в опозицію для того, щоб захистити наші культурні здобутки, самоідентифікацію, розуміння, що ми є і завжди будемо українцями. Ми не зрадимо свого слова, і ми обов’язково з вами переможемо», – підсумував Микола Княжицький.

Коментарі

Позначки: ,