“Європейська Солідарність” перемагає на виборах голів понад 100 ОТГ

Новини 28 Жовтня, 2020 1 880

Петро Порошенко з візитом у Львові, фото 4studio

Кандидати від «Європейської Солідарності» обрані головами більш ніж в 100 ОТГ по всій Україні. Серед них – і керівники з великим досвідом місцевого самоврядування, і громадські активісти, і молоді переспективні кандидати, які планують реалізовувати переваги децентралізації у своїх громадах. Про це повідомляє “Прямий”, пише “Четверта студія”.

В Івано-Франківській області представники партії були обрані очільниками чотирьох громад. Василь Андрієшин став переможцем на виборах голови Бурштинської територіальної громади. З 2001-го року він працював керівником Бурштинського комунального підприємства «Житловик» і добре знається на комунальних проблемах мешканців громади і механізмах їх вирішення. Він неодноразово обирався депутатом до Галицької районної ради, на даний час діючий депутат від «Європейської Солідарності».

Іван Яцинин був обраний головою Болехівської ОТГ, він директор Комунального підприємства «Зелене місто» Моршинської міської ради. Висувався як самовисуванець, але заручився підтримкою партії «Європейська Солідарність», адже саме ця партія відстоює проєвропейский вектор розвитку країни.

Градюк Тетяна очолила Тисменицьку ОТГ. До цього вона тричі обиралася депутатом Тисменицької районної ради. У 2017 році обрана головою Тисменицької районної ради сьомого скликання.

Головою Рогатинської міської об’єднаної територіальної громади було обрано Насалика Сергія, який є чинним міським головою і заручився підтримкою партії «Європейська Солідарність».

За попередніми даними, на виборах голови Зборівської ОТГ переміг кандидат від «Європейської Солідарності» Руслан Максимів — один з наймолодших міських голів на Тернопільщині. У 2015 році він став міським головою Зборова, а у 2017 році очолив об’єднану територіальну громаду. Тепер Руслан балотувався втретє.

Роман Полікровський очолив Збаразьку міську раду у 2014-му, у 2015-ому, вже на чергових виборах мера Збаража, 87,6% містян проголосували за Романа Степановича. За шість років команда мера реалізувала значні зміни в районному центрі.

Головою Бучацької об’єднаної територіальної громади обрали кандидата від «Європейської Солідарності» Віталія Фреяка. Віталій Йосипович понад 20 років пропрацював на управлінських посадах на Бучаччині. Чотири рази обирався депутатом Бучацької райради. Останні 5 років очолював районну раду.

На виборах голови Заліщицької міської об’єднаної територіальної громади переміг кандидат від «Європейської Солідарності», людина із великим управлінським досвідом Іван Дрозд. Він був головою Заліщицької районної ради з 2010-2020 р., очільникомЗаліщицької районної адміністрації з 2004-2005 р., підприємець.

У Хмельницькій області Ізяславську міську ОТГ очолить Сергій Шлегель. Він депутат першого скликання Ізяславської міської ради, який в 1991 році підняв прапор Незалежності України над радою ще до проголошення незалежності. Сьогодні голова місцевої організації партії «Європейська Солідарність», голова Ізяславської районної ради з найбільшою фракцією партії в районній та міській раді.

Красилівську міську ОТГ очолить Ніла Островська. Працюючи на посаді голови Красилівської райдержадміністрації, з 2015 року доклала максимальних зусиль для реалізації реформи децентралізації у районі. Вже будучи обраною у 2017 році Красилівським міським головою новоствореної об’єднаної територіальної громади, продовжила на її території активну розбудову за європейськими стандартами.

Полонську міську ОТГ очолить Франц Скримський – член партії «Європейська Солідарність», який з листопада 2014 року був міським головою Полонного, а з серпня 2015 року очолив новостворену громаду. Багато років він керував фермерським господарством «Колос». Планує продовжувати підтримку реформи децентралізації, сприяти подальшому будівництву водогонів у віддалених селах, створенню сільськогосподарських кооперативів з метою підтримки і розвитку малого фермерства, популяризації місцевого виробника, розвитку медичної галузі шляхом розбудови сільських амбулаторій.

Головою Старокостянтинівської ОТГ став Микола Мельничук, який був Старокостянтинівським міським головою з 2002 року. У 1998 році був обраний депутатом Хмельницької обласної ради. Свою діяльність спрямував на розвиток бюджетних процесів у місті та фінансів обласного бюджету на розвиток м.Старокостянтинова та Хмельницької області.

За паралельним підрахунком на виборах Шепетівського міського голови найбільшу кількість голосів отримав Віталій Бузиль, член партії «Європейська Солідарність». Він вважає, що місту потрібні чесні й фахові керівники, які зуміють дати громаді нове життя, зробити її комфортним та безпечним для людей.

У Львівській області за попередніми підрахунками чотири міські ОТГ очолять представники «Європейської Солідарності». Бориславську міську ОТГ очолив Ігор Яворський. За першою освітою він лікар, за другою – менеджер-економіст. З 2010 по 2012 та з 2014 по 2015 років був секретарем Бориславської міської ради, у 2015 році обраний Бориславським міським головою. Закінчив будівництво мосту через річку Тисмениця, чим розвантажив трафік в центрі міста, було відремонтовано дорожнє покриття в місті. Покращено водопостачання. Замінено більше 40 км. водогонів.

Кандидат від «ЄС» Ременяк Володимир очолив Городоцьку міську громаду. Володимир з лютого 2015 по липень 2019 року був головою Городоцької РДА. Працював над будівництвом шкіл і Народних Домів в селах району. Займався будівництво Центральної Районної лікарні і ДНЗ у селищі Великий Любінь. Депутат фракції “Європейська Солідарність” Львівської обласної ради попереднього скликання.

Головою Червоноградської міської ОТГ став Залівський Андрій. З 2011 до 2014 рік працював заступником Червоноградського міського голови. У 2015 році був обраний Червоноградським міським головою. Одним з перших у Львівській області розпочав впровадження медичної реформи, за сприянням міського голови закуплені ШВЛи, рентген апарати, треті в області по кількості підписаних пакетів (угод) з НСЗУ, переобладнані очисні споруди, розпочато будівництво станції із знезалізнення води.

Трускавецьку міську ОТГ очолить Кульчинський Андрій. За фахом він лікар. У 2015 році був обраний Трускавецьким міським головою. За попередню каденцію реалізовано цілодобове водопостачання в місті, утеплені всі дошкільні та шкільні заклади міста Трускавця.

Коментарі

Позначки: , ,