“Європейська Солідарність” наполягає на збільшенні субсидій і забороні імпорту російських енергоносіїв

Новини 26 Січня, 2021 106
Артур Герасимов

Артур Герасимов

“Європейська Солідарність” закликала чинну владу негайно ухвалити низку законопроєктів для вирішення кризових ситуацій українців, зокрема збільшити субсидії і не допустити імпорт російського газу.

Про це співголова фракції “Європейська Солідарність” Артур Герасимов заявив з трибуни Верховної Ради, пише Четверта студія.

Вже очевидно, що Зеленський брехав вам, коли рік тому обіцяв знизити тарифи вдвічі. В реальності – знизити вдвічі йому вдалось лише субсидії – з 73 до 36 мільярдів гривень.

Крім субсидій, влада забрала в найбідніших ще й пільговий тариф на електроенергію, під який мільйони українців підлаштовували свій побут. Не дивно, що шоковані платіжками громадяни виходять на протести і перекривають траси.

Тому “Європейська Солідарність” пропонує конкретні кроки для допомоги людям.

Перше: негайно приймати законопроект 4585, який перенаправить 7 мільярдів гривень із фінансування президента, його Офісу та силовиків на додаткові субсидії для населення.

Друге: терміново ухвалити постанову 4617, щоб повернути пільговий тариф на перші 100 кіловат по 90 копійок, який діяв за президенства Порошенка. Ця ж постанова вимагає заборонити купівлю електроенергії з російсько-білоруської енергосистеми та відновити щонайменше 55% української атомної енергетики від загального енергобалансу держави.

Також застерігаємо владу від будь-яких спроб повернути прямі закупівлі російського газу. В минулому «газове ярмо» закінчилось Харківськими угодами, втратою Криму та війною на Донбасі. Це – червона лінія.

Ще один глобальний виклик через бездіяльність влади – повний провал вакцинації.

Спочатку влада Зеленського вивозила маски з країни перед епідемією, залишила лікарів без засобів індивідуального захисту, а пацієнтів без кисню. Потім провалила масове безкоштовне тестування, до цих пір обкрадає медиків, коли йдеться про страхування та доплати. А тепер Україна залишилась чи не останньою в Європі, де вакцинація досі не стартувала.

Бо поки інші держави передзамовляли якісну вакцину – українська влада спустошувала антиковідний фонд через «велике крадівництво» та, як з’ясували журналісти, потайки вакцинувалась в приватних клініках.

Зараз Зеленський пропонує колоти українцям китайську вакцину з ефективністю близько 50%, яку закуповують через корупційну схему із посередником. Тоді як уряди всього світу працюють на пряму з виробниками.

“Європейська Солідарність” готова презентувати чітку стратегію, яка дозволить закінчити вакцинацію в Україні до вересня! Для цього, серед іншого, потрібно перестати красти з антиковідного бюджету, налагодити безкоштовне масове тестування та запровадити кримінальну відповідальність за порушення черговості щеплень. Щоб друзі Кварталу не отримували вакцини замість пенсіонерів.Більш детально про нашу стратегію ми розкажемо вже в найближчі дні.

Насамкінець, “Європейська Солідарність” закликає монобільшість нарешті набратись сміливості і створити тимчасову слідчу комісію для розслідування зриву Офісом Зеленського секретної операції по затриманню вагнерівців. Державна зрада має бути покарана.

Коментарі

Позначки: ,