Влада Зеленського сама нічого не робить і перешкоджає іншим, – Геращенко

Новини 20 Червня, 2020 1 179
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Нинішня влада не змогла належним чином і вчасно захистити лікарів і населення від коронавірусу. При цьому вона ще й заважала це робити фонду Петра Порошенка і опозиції.

Про це з трибуни Верховної Ради наголосила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу “ЄС”.

«На жаль, ми бачимо тривожну статистику – щодня кількість хворих на Covid збільшується. І це говорить про кілька проблем. Перше, влада програла боротьбу з пандемією. Друге, влада так і не змогла захистити українських медиків. Трете, влада не змогла забезпечити достатню кількість тестів.

Де десять мільйонів тестів, які президент Зеленський обіцяв ще три місяці тому зустріти в аеропортах України? Їх немає. Де необхідна кількість лабораторій, для того, аби українці, які мають підозру на Covid не чекали тестів кілька днів? А зараз іноді до 10 днів потрібно чекати необхідний аналіз», – зауважила народний депутат.

Ірина Геращенко зауважила, що її виступ – це депутатський запит від «Європейської Солідарності» до правоохоронних органів щодо обіцяних президентом масок, тестів і захисних костюмів.

«Вважайте цей виступ «Європейської Солідарності» депутатським зверненням, що правоохоронні силові структури, які сьогодні кошмарять опозицію, кошмарять бізнес, кошмарять кого завгодно, тільки не крадіїв і корупціонерів – мають розібратися де ж ці тести, де маски, де захисні костюми?

І в цей час коли наша політична команда і Петро Порошенко передають в усі регіони України захисні костюми для лікарів і тести – влада, яка програла цю битву ще й забороняє лікарям брати допомогу від Петра Порошенка і від опозиції», – підкреслила вона.

Також Ірина Геращенко зауважила, що нинішня влада сама не допомагає належним чином лікарів, і заважає це робити Фонду Петра Порошенко і опозиції.

«Пару тижнів тому до нас звернулися лікарі з Волновахи, і коли наша команда привезла їм захисні костюми вони зі сльозами на очах зізналися, що «місцевий князьок» заборонив їх брати. А в Хмельницькому, глава області, який разом з президентом порушувати карантин, пили каву без масок, так само збирав з лікарів листи, що це не партія «Європейська Солідарність» привезла допомогу, а фонд Порошенка, але не особисто Порошенко. До якого маразму ви доходите?», – наголосила політик звертаючись до влади.

«Це просто дріб’язкова, нікчемна влада, яка на може захистити країну ні від чого, навіть від пандемії. Тому вона має піти», – резюмуючи, наголосила Ірина Геращенко у своєму виступі.

Коментарі

Позначки: ,