Влада Зеленського несе відповідальність за чинний уряд та проблеми, які є сьогодні в українців – Синютка

Новини 17 Березня, 2021 145

Олег Синютка - народний депутат ВР IX скликання (фото: facebook.com/Oleg.Synyutka.official)

В Україні потрібно формувати новий уряд, який буде базуватися на професійній придатності представників влади, а не за принципом особистої відданості.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка, пише Четверта студія.

Він зауважив, що чинна влада сама руйнує власну брехню, зокрема історію про те, що Петро Порошенко закривав державні лікарні.

“Ви згадали Степанова. Скільки часу лунало про те, що при Порошенку закривали державні лікарні? А Степанов, оскільки він ставить свій підпис, минулого тижня прислав офіційну відповідь на запит депутатів Верховної Ради від “Європейської Солідарності”, де написав чорним по білому, що жодної державної лікарні не було закрито за період 2014-2019 років”, – зауважив Синютка.

“Як можна тоді не реагувати на цю брехню, коли міністр цього уряду, міністр, який точно не любить ні Порошенка, ні “Європейську Солідарність”, підписує таку відповідь? Я змушений говорити правду”, – підкреслив нардеп.

Він зауважив, що у чинної влади постійно міняються міністри і українці вже не скажуть хто був попереднім очільником українського МОЗ.

“Якщо говорити про уряд, давайте чесно скажемо, давайте назвемо прізвища міністрів цього уряду, яких ми знаємо: Степанов. Я думаю, що люди більше не скажуть жодного міністра”, – зауважив Синютка.

За його словами такі часті зміни в Кабміні пояснюються тим, що уряд формується в Офісі президента. Саме тому відповідальність за провали цих міністрів лежить на Зеленському.

“Давайте згадаємо, що Степанов – це вже третій міністр охорони здоров’я за каденції Володимира Зеленського. Прізвища попередніх? Я думаю, що одиниці їх назвуть. А чому це все? Тому що все формується в Офісі президента”, – заявив народний депутат.

“І відповідальність за цей уряд, за цих міністрів і за ці проблеми, які сьогодні є в українців – тарифи, падіння заробітних плат, падіння купівельної спроможності гривні і так далі, – несе не просто Офіс президента, а несе влада на чолі з президентом Зеленським”, – наголосив Олег Синютка.

За його словами, в Україні потрібно переформатовувати владу і почати варто з Офісу президента.

“Тому, якщо ми хочемо по-серйозному переформатовувати владу, по-перше, треба парламенту повернути конституційні повноваження, забравши їх в Офісу президента”, – підкреслив народний обранець.

Крім того, за його словами, потрібно формувати уряд на основі професійності представників.

“А по-друге, формувати не за принципом особистої відданості – я люблю президента чи я люблю Офіс президента, чи я люблю владу, і я маю шанс потрапити в Кабінет міністрів, – а за принципом професійної придатності: починаючи з прем’єр-міністра і закінчуючи будь-якими урядовцями”, – заявив Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: