Верховна Рада має визнати російські ПВК терористичними організаціями, – нардеп

Новини 21 Серпня, 2020 286

Голова української делегації в ПА НАТО Ірина Фріз

Верховна Рада має ухвалити постанову про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями.

Про це написала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, пише Четверта студія з посиланням на ЄС.

«Ситуація з вагнерівцями в Білорусі актуалізує питання розгляду та ухвалення проекту Постанови Верховної Ради України № 3735 про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями», – написала Фріз.

Депутат повідомила, що постанова містить вимогу визнати російські приватні військові компанії терористичними організаціями, а  Російську Федерацію державою-спонсором тероризму, що всебічно підтримує тероризм та блокує діяльність Ради Безпеки ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку. Постанова також передбачає посилення тиску на Російську Федерацію, у тому числі шляхом запровадження нових секторальних обмежувальних заходів (санкцій).

Ірина Фріз також зауважила, що зареєстрований 24 червня проект постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями» підписаний 20 народними депутатами з різних фракцій.

«Російська Федерація використовує “ПВК “Вагнер” та інші приватні військові компанії як елемент гібридної війни Росії в інших країнах світу, зокрема, з метою приховування злочинів та участі Кремля у військових операціях за кордоном. «Бойовики “ПВК “Вагнер” брали участь в бойових діях в Україні, Сирії, Судану, ЦАР, Лівії. Під час цих операцій вони скоювали злочини, порушували норми міжнародних конвенцій», – зазначила Фріз.

Коментарі

Позначки: ,