В Україні зміниться принцип роботи платіжних систем

Новини 20 Лютого, 2021 3 769

В Україні зміниться принцип роботи платіжних систем

Рада прийняла за основу новий законопроєкт

Верховна Рада 19 лютого прийняла за основу законопроєкт №4 364 про платіжні послуги, яким хочуть врегулювати й модернізувати роботу платіжних систем в Україні, а також імплементувати концепцію відкритого банкінгу.

За нього проголосувало 277 депутатів, інформує пресслужба НБУ, пише Четверта студія.

Цим документом планується надати статус законного платіжного засобу цифровим грошам НБУ, а також дати регулятору право на їх випуск. Закон покликаний змінити застарілі підходи до правового регулювання платіжного ринку.

А головне – він впроваджує систему Open banking, яка дасть змогу українським компаніям отримати більше можливостей для розвитку бізнесу.

“Ми дякуємо парламентарям за підтримку та послідовний рух до європейських стандартів регулювання ринку платежів. Без ухвалення нового закону неможливо забезпечити довгостроковий розвиток платіжного ринку. Упевнений, що норми законопроєкту №4364 відкриють нові можливості для ринку платіжних послуг. Це підвищить конкуренцію та якість платіжних послуг для споживачів”, – наголосив Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України та неприбуткова організація Stellar Development Foundation (SDF), яка працює у сфері криптовалют, підписали меморандум про співпрацю щодо впровадження віртуальних активів і цифрової валюти в Україні.

Коментарі

Позначки: