Мирні ініціативи Зеленського виявились фейком, – Турчинов (ВІДЕО)

Новини 21 Лютого, 2021 203

Львів має очолити не лише господарник, а й патріот, якому не байдужа доля міста та країни, - Турчинов

За два роки каденції Зеленський не раз обіцяв завершити війну на Донбасі, проте жодних успіхів у розв’язанні цього питання він не досяг.

Про це в ефірі “Прямого” заявив секретар РНБО (2014-2019), керівник Центрального штабу партії “Європейська Солідарність” Олександр Турчинов.

“Коли новий президент прийшов до влади, то він обіцяв дуже швидко реалізувати мир. Він розповідав, що війна продовжується тільки тому, що екскерівники були зацікавлені в цій війні, вони на цій війні щось там заробляли, “бізнес на крові” тощо, а у нас є бажання миру, і ми його дуже швидко забезпечимо”, – зауважив Турчинов.

Він підкреслив, що вже декілька разів чув від Зеленського дати, після яких війна зупиниться.

“На моїй пам’яті було три чи навіть п’ять дат завершення війни: через тиждень, через місяць, потім – через пів року, через рік. Остання дата, яка була іноземним журналістам презентована, – це кінець 20 року”, – зауважив екссекретар РНБО.

Він наголосив, що всі ці дати миру і так зване перемир’я на Донбасі це просто слова та обіцянки без жодних перспектив.

“Але ми бачимо, що ці мирні так звані ініціативи і ці розповіді про мир за будь-яку ціну, вони виявилися черговим фейком. Тобто це була димова завіса, за якою немає жодної перспективи. І навіть коли почався так званий режим припинення вогню, він все одно не мав ніякої перспективи. Тому що війна відбувалася не тому, що керівництво України хотіло воювати”, – підкреслив представник “Європейської Солідарності”.

“Це якраз російська пропаганда розповідала. І, на превеликий жаль, нова влада саме на цій пропаганді і прийшла до своїх кабінетів. Вони продовжували цей міф, що це не Росія воює, а це Україна хоче воювати, керівництво неправильне в Україні, воно хоче воювати, і тому відбувається війна”, – заявив екссекретар РНБО.

Коментарі

Позначки: