Уряд в грудні заявив про нестачу грошей в бюджеті і в цей же місяць міністри отримали стотисячні зарплати, – Олег Синютка

Новини 17 Січня, 2020 7 022
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Сьогодні у Верховній Раді депутати так і не дочекалися пояснень прем’єр-міністра Олексія Гончарука про підстави нарахування високих зарплат міністрам в грудні 2019 року, особливо з огляду на зави уряду про відсутність коштів держбюджеті на кінець минулого року. Про це сказав депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в коментарі телеканалу «Еспресо», пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«Уряд не дав відповіді на те питання, яке тривожить сьогодні дуже багатьох українців – це непомірно високі заробітні плати чиновників, які неспіврозмірні з доходами звичайних громадян», – прокоментував сьогоднішню годину запитань до уряду в парламенті депутат.

«Коли зарплата заступника міністра культури дорівнює заробітній платі ста бібліотекарів чи ста працівників народних домів. Коли фактично в середині грудня уряд задекларував, що в казні немає грошей і ми зупиняємо всі видатки на школи, садочки, на погашення заборгованостей за дороги, взагалі на підтримку місцевого самоврядування. І в той же час чиновники отримують непомірні заробітні плати, то це точно не відповідає інтересам громадян», – підкреслив Олег Синютка.

«Уряд, прем’єр-міністр мали про це звітувати. Вони просто втекли від відповідальності», – наголосив представник «Європейської Солідарності».

Коментарі

Позначки: , ,