Українці не дозволять жодним політикам посягатися на державну мову, – Княжицький

Новини 18 Липня, 2020 145

Синютка і Княжицький передають захисні костюми від фонду Петра Порошенка медзакладам Львова, фото 4studio

Проросійські сили перешкоджали захисту української державної мови весь період незалежності нашої держави, але наша команда в попередньому парламенті цю ситуацію переломила.

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький під час акції проти русифікації освіти на площі Конституції біля Верховної Ради, пише Четверта студія.

«Сьогодні справді символічний день. Сьогодні 30 років від прийняття Декларації про державний суверенітет України. І знаєте, сталося так, що всі 30 років не давали українському народу прийняти важливі закони. Ми не мали до минулого року закону про українську мову, був у 1989 році так званий закон про мови, але це був перший закон про українську мову, прийнятий за часи української незалежності, прийнятий напередодні дуже важких часів. Він вступив у силу в цей день рівно рік тому», – сказав він.

Крім цього Княжицький підкреслив, що українська мова на вулицях всіх міст – це майбутнє України.

«Ми так діяти не будемо. Ми дбаємо про національні меншини, ми захистимо кожну меншинну мову, але ми зробимо так, щоб українська мова в Українській державі вживалася на кожній вулиці, в кожній школі, в кожному магазині і у Львові, і в Харкові, і в Донецьку, і в Луганську, і в Одесі, тому що це наша мова, це наша держава і це наше майбутнє», – додав народний депутат.

Княжицький заявив, що українці не дозволять жодним проросійським політикам посягатися на державну мову.

«Ми точно знайдемо в собі сили, щоб напередодні тих викликів, які є, не поборювати один одного, а разом боротися з тією навалою антиукраїнських сил, всіх цих «ОПЗЖ», усіх цих напів продажних «слуг», усіх цих «бужанських», тому що це наша країна, це наша Україна, і ми обов’язково переможемо», – підсумував народний депутат.

Коментарі

Позначки: ,