Українська делегація на параді 9 травня в Москві стане підтанцьовкою у шоу Путіна, – Фріз

Новини 17 Лютого, 2020 998

Поїздка української делегації на парад у День перемоги в Москву буде проявом колабораціонізму з країною-агресором Росією та підігруванням у кремлівському шоу про Путіна-переможця. Така ситуація є неприпустимою.

Про це написала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Заклик лідера ОПЗЖ Вадима Рабиновича сформувати парламентську делегацію для відвідування військово-політичного шабашу в Москві на 9 травня – черговий камінг-аут фракції Володимира Путіна у Верховній Раді. Гадаю, що таким чином кремлівські сили в Україні намагаються створити підвалини для виправдання ймовірного візиту пана Зеленського на цей захід», – наголосила вона.

«Також ймовірно, що Вадим Рабінович хоче з Мавзолею подивитися та привітати парадну «коробку» першого та другого Армійського корпусів так званих ЛНР та ДНР, що мають бути присутніми на заході», – зауважила представниця «Європейської Солідарності».

Ірина Фріз зазначила: «Маю альтернативну пропозицію для назви фракції, що внесла цю пропозицію – «Обожнюю Путіна – за життя» (ОПЗЖ)»

Також депутата наголосила, що є більш гідні способи висловити своє ставлення до подій Другої світової війни та вдячність ветеранам тієї війни.

«Вшануйте гідно ветеранів Другої світової в Україні. Профінансуйте їм лікування в гарних лікарнях, або принаймні організуйте їм гідне святкування в Україні. Вони є в нашій країні, і для цього не треба їхати в Росію. Але розумію – от на це вам потрібна команда з Кремля», – зазначила вона.

«Вважаю, що будь-який візит на політичний захід в Москві, що за датою співпадає з 75-ю річницею підписання капітуляції в Карсхорсті, слід розцінювати як прояв колабораціонізму з країною-агресором номер один у світі», – підкреслила Ірина Фріз.

Представниця «Європейської Солідарності» вважає блюзнірством пропозиції про спільне святкування перемоги над нацизмом та пропозиції поїхати представникам України до Москви.

«Святкування перемоги над нацизмом в країні, де як і в Третьому Рейсі вдаються до: анексії чужих територій, військових вторгнень та окупації; пропаганди ненависті та розповсюдження брехні; порушення прав людини та тортур; переслідування опозиції; контролю таємної поліції (ФСБ) над всіма сферами життя; шовінізму (перевагою руської нації над усіма іншими) є фарсом», – підкреслила вона.

«Цей перформанс сценаристів Кремля покликаний перетворити трагічні сторінки історії про загибель більше ніж 24 мільйонів солдат та 46 мільйонів цивільних осіб у фальшиве шоу, де головну роль має зіграти Путін-переможець. Це також робиться для того, щоб штучно виокремити з антигітлерівської коаліції лише одного побєдоносця, якого на той час не існувало навіть як самостійного суб’єкта – Російську Федерацію», – підкреслила депутат.

Коментарі

Позначки: ,