У Зеленського не мають стратегії виведення України з кризи, – Герасимов

Новини 11 Квітня, 2020 2 672
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Уряд Зеленського не має чіткої та зрозумілої стратегії для виведення економіки держави з кризи і підтримки громадян, які опинилися у скрутному становищі через карантин.

Про це сказав співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна», пише “Четверта студія” з посиланнясм на прес-службу партії.

Депутат наголосив, що уряд Зеленського не має зрозумілого плану дій для допомоги громадянам, а також бізнесу і підприємцям в умовах економічної кризи. «Ви знаєте, скільки сумарно малого і мікробізнесу? Скільки людей там працює? Має бути зрозуміла чітка стратегія, а ми її не бачимо», – зауважив він.

«У «Європейської Солідарності» є така стратегія. І перший пункт – страхування медиків – підтримав сьогодні Зеленський. Друге – підтримка малого і середнього бізнесу. Завтра будуть презентовані наші пропозиції до парламенту, фахівці дуже ретельно працюють над цим. І третя пропозиція – це підтримка конкретно людей, тому що малозабезпечених людей вже сьогодні треба підтримувати продуктами харчування», – пояснив Артур Герасимов. Депутат додав, що за ініціативи п’ятого Президента України, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка та партії зібрані тисячі наборів з продуктами, які розвозять по всій країні для літніх людей, малозабезпечених та родин загиблих героїв АТО.

Співголова фракції також звернув увагу, що уряд пропонує парламенту розглянути і прийняти незбалансовані зміни до державного бюджету. «Чому, якщо ви хочете допомагати із субсидіями, ви хочете знімати 8 млрд субсидій? Чому, якщо ви збираєтесь збільшувати зарплату лікаря – то не на всі нарахування, а тільки на оклад? Чому ви знімаєте 1,5 млрд гривень соціального захисту вчителів?», – наголосив він.

При цьому депутат зауважив, що відбувається непропорціональний перерозподіл бюджетних коштів для регіонів. «Перерозподіляють не тільки на інші програми, а й на інші регіони. І що цікаво – знімають із Львівського регіону. Я думаю тому, що там «Слуга народу» не долає й 5% бар’єр. Якщо знімають 22 млн з розвитку «швидкої», ви думаєте, їх хтось віддасть назад? Чи ви думаєте, хтось з Києва знає, як там краще розвивати «швидку»? Я думаю, це не так», – зазначив Артур Герасимов.

Представник «Європейської Солідарності» також додав: «Коли знімають кошти з «Нової української школи», а по телевізору показують, що ведмеді в Антарктиді… Я був на Південному полюсі і можу вам сказати, що ведмедів там немає, там є пінгвіни».

Крім того Артур Герасимов наголосив, Україна  потребує допомоги міжнародних фінансових організацій. «Без цього країна не виживе, буде дефолт», – наголосив він.

Депутат підкреслив, що ключовою умовоб для отримання такої допомоги є прийняття банківського закону, який забороняє повернення націоналізованих банків колишнім недобросовісним власникам.

Він також зазначив, що фракція «Європейська Солідарність» вимагає поставити це питання на позачергове засідання. Однак його досі немає в порядку денному засідання.

«Мені наразі видається, що навколо банку йде гра, в якій Зеленський веде країну до дефолту, а не до того, щоб прийняти закон проти Коломойського», – зауважив Артур Герасимов.

Він сказав, що вже зараз тисячі українців втрачають роботу, а фінансова підтримка та співпраця з МВФ зможе дати нашій економіці позитивний сигнал.

«Ми всі в одному човні і маємо рятувати країну, і опозиція, мені здається, намагається рятувати країну більше, ніж влада», – сказав депутат.

Коментарі

Позначки: ,