Закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО, дію якого ще на рік продовжила Верховна Рада, – це закон авторства п’ятого Президента Петра Порошенка, який протягом попередніх років посилював переговорні позиції українських дипломатів і санкційний тиск на Росію. Про це написала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Сьогодні ВР на рік продовжила закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО. Цей закон Президента Порошенка попередня Рада 4 рази (у 2014-му, 2015-му, 2017-му, 2018-му) голосувала, демонструючи відданість політико – дипломатичному шляху врегулювання війни на Донбасі, посилюючи переговорні позиції наших дипломатів і санкційний тиск на РФ», – нагадала Ірина Геращенко.

«Всі ці роки ми витримували нищівну критику опонентів за мінські угоди, а президент Зеленський на цій критиці прийшов до влади. З’ясувалося, що ніякого свого плану в нього і команди не існує, закон Порошенка тепер перереєстрували Арахамія і Корнієнко і назвали це перемогою», – зауважила Ірина Геращенко.