У Раді зірвали засудження режимів Гітлера і Сталіна

Новини 13 Травня, 2020 665
Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Неголосування частини «Слуги народу» за Постанову, яка констатує вину СРСР за початок Другої світової, показує справжню позицію фракції Зеленського.

Про це пише народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Обмовка Шуфрича, який з трибуни назвав Західну Україну і донині територією Радянського Союзу, дуже добре ілюструє провал голосування за Постанову щодо Другої світової війни.

200 голосів, з яких «слуги» дали 128… що називається, перестають стидатися своїх вад і починають ними пишатися», – повідомив він.

«Дехто у приватних розмовах намагається пояснити – мовляв, проти тези про те, що у розв’язуванні Другої світової винні не лише нацисти, але й комуністи. Бо для багатьох вони – «наші», – додав політик.

Також Павленко наголосив, що міжнародна спільнота після публікації багатьох секретних документів визнала факт того, що СРСР був одним з ініціаторів Другої світової війни.

«Ще 2 липня 2009 року Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію, де відзначила провину обох людожерських режимів у розв‘язанні війни. Останніми десятиліттями публікуються неспростовні докази співучасті гітлерівської Німеччини і сталінського СРСР у розв’язуванні Другої світової.

Але для надто багатьох в сьогоднішньому парламенті то – «наші». Є про що задуматись виборцям. Особливо тим близько 40% підтримавших Зеленського минулого року, які бачать Україну в НАТО», – зазначив народний депутат.

Він підкреслив, що радянська влада зруйнувала українську державність на початку ХХ століття, і маніпуляції тут є неприпустимими.

«А щодо інсинуацій про «подякуйте Молотову і Ріббентропу за Галичину, Волинь, Буковину і Закарпаття», то Акт Злуки відбувся у 1919 році. Аби росіянам тоді не вдалося розсварити українців між собою і завоювати частину України силою – українці жили б у єдиній і власній державі уже кількадесят років до 1945, без усіляких нацистів і комуністів», – зауважив Павленко.

«Треба просто вчити історію. І дивитись на неї з України, а не з Московії», – додав народний депутат.

Коментарі

Позначки: