Українські медики ще з квітня не отримують доплат за роботу із пацієнтами з COVID-19, – нардеп

Новини 10 Жовтня, 2020 131
Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

У Зеленського займаються перерозподілом коштів на соціальні виплати, замість того, щоб повернути гроші з дорожного будівництва. Про це заявив після засідання Кабміну народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко, пише Четверта студія.

Він застеріг, що безсистемне реагування влади Зеленського на виклики коронакризи заганяють Україну у хаос.

«Ми переконалися, на жаль, в тому, що уряд Зеленського діє без стратегії, без показників, без розуміння того, на яку кількість препаратів кисню, ліжок і подібного вони мають вийти. Вони діють, реагуючи на проблеми, от зараз з’явилася проблема з киснем, проблема з лабораторіями, вони перекидають певну кількість коштів. Але вони перекидають ці кошти з витрат на засоби захисту, вони перекидають кошти з виплат соціальних, хоча паралельно приймають рішення про те, що соціальні виплати мають бути посилені», – зауважує Павленко.

«Таке враження, що єдиної картини не бачить ні уряд, ні Зеленський, і це лише поглиблює кризу, яку ми бачимо ще з березня місяця. Країна повільно занурюється в хаос, а системної відповіді на це влада дати не може», – застерігає Ростислав Павленко.

Він повідомив, що представниця фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова закликала уряд, працюючи над доопрацюванням постанови про виділення коштів з COVID фонду, в першу чергу зняти кошти з дорожнього фонду, спрямувати їх на виплати лікарям.

«Тому що ми знаємо, що з квітня досі не вирішене питання 300% доплат – і знову ми не почули жодної конкретної цифри, коли це буде змінено, хоча нам розказують про якісь ще додаткові премії», – говорить Павленко.

«Спрямувати кошти на лікування, спрямувати кошти на лікарні третьої хвилі. Це ми очікуємо, але, на жаль, поки що не бачимо готовності і бажання це робити. Тому хочу наголосити, що вчора народні депутати від «Європейської Солідарності» відвідали НАБУ і звернулися щодо нецільового використання коштів. Якщо вони не чують суспільство, якщо вони не чують крику з місць, то може тоді почують антикорупційні органи і будуть приймати рішення, виходячи з відповідальності за нецільове використання коштів», – зауважує Ростислав Павленко.

Коментарі

Позначки: , , ,