Уряд не забезпечив ні вчителів, ні учнів засобами захисту від коронавірусу, – нардеп

Новини 03 Вересня, 2020 175
Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

«Європейська Солідарність» пропонує підвищити заробітну плату вчителям та запровадити їхнє страхування, а також забезпечити навчальні заклади за рахунок державних коштів засобами захисту. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко в ефірі телеканалу «Прямий».

«Уже стало просто звичним, що тиждень через тиждень депутати приймають рішення внести зміни, виправити… Ось буквально крайнє голосування зараз – ми виправляли речі, які ще в квітні були внесені під час розгляду законів по боротьбі із коронавірусом, але зупинили соціальні виплати. Зараз фактично Верховна Рада поновлює їх здійснення. Тобто виправляємо те, що тоді було зроблено монобільшістю в такому хаосі», – розповів Ростислав Павленко про голосування на перших засіданнях ради після початку нової сесії.

«Я би сказав, що проблема в тому що немає стратегічного бачення. У нас Зеленський каже, що йому ніколи думати про стратегію. І, на жаль, в уряду і монобільшості та сама проблема. Тому ми бачимо певний еклектичний порядок денний, коли навіть не торкаються найбільш кричущих речей», – додав представник «Європейської Солідарності».

Ростислав Павленко особливо підкреслив відсутність у порядку денному питань щодо посилення боротьби з розповсюдженням коронавірусу в Україні.

«Щодня ми бачимо анти рекорди по коронавірусній хворобі. На жаль, з квітня не ставиться в порядок денний наше питання щодо спеціального страхування для лікарів на випадок хвороби, щоб вони швидко могли вилікуватися. А зараз, так само в хаосі, починається навчальний рік», – зазначив депутат.

«Ми пропонуємо підвищення зарплат для вчителів і страхування їх здоров’я. І головне – забезпечення за кошти фонду боротьби з коронавірусом засобами захисту. Тому що несправедливо, щоб вчителі та учні платили за це свої гроші, коли держава акумулювала 65 мільярдів на такі речі. Але 35 мільярдів чомусь вирішила віддати на дороги», – підкреслив він.

Коментарі

Позначки: