У Львові відбудеться відкритий показ аматорського та домашнього кіно

Новини 20 Жовтня, 2021 73

У п’ятницю, 22 жовтня, о 18:00 в Центрі міської історії відбудеться День домашнього кіно. Це відкритий показ аматорських фільмів та зйомок із приватних архівів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Під час показу можна буде переглянути цьогорічні знахідки Міського медіаархіву Центру міської історії та поспілкуватись із авторами та героями віднайдених та оцифрованих домашніх фільмів.

Місце: Центр міської історії, вул. Богомольця 6, конференц-зал.

Вхід вільний, однак потрібно зареєструватись. Через карантинні обмеження перед подією потрібно буде показати підтвердження вакцинування.

Міжнародний день домашнього кіно – це свято аматорських фільмів і кіно, яке щорічно проводиться у жовтні у багатьох місцях світу. Заходи в цей день дають змогу окремим особам і сім’ям побачити і поділитися власними домашніми фільмами та історіями. Це шанс дізнатися, як і чому треба зберігати ці фільми і візуальну спадщину загалом.

Домашнє кіно, і аматорське відео потребують досліджень, збереження та актуалізації. Плівки форматів 8 та 16 мм є унікальними і зазвичай існують в єдиному екземплярі, разом з тим можливості їх відтворення зменшуються.  Це важлива частина історії та джерела, які відкривають для дослідників незвичну перспективу на людину у минулому. Поруч із цим, це шанс щоб віднайти особисті сімейні історії, часто небачені, і поділитись ними.

Цьогоріч День домашнього кіно у Центрі міської історії є частиною публічної програми виставки «Суспільство з кіноапаратом».

https://youtu.be/9H-Jn-23Ph0

https://youtu.be/7ZZ1DMMvzZw

Контакт: Вікторія Панас, координаторка публічних програм Центру міської історії, +38 093 436 51 34, v.panas@lvivcenter.org

Центр міської історії поєднує академічні дослідження в сфері міських студій і формати публічної й цифрової історії для ширшої аудиторії. Міждисциплінарна команда Центру втілює дослідницькі проекти, цифровий архів, виставки, освітні програми.

Показ реалізовується в межах проєкту «Суспільство з кіноапаратом: історії візуальних режимів та практик творення в Україні» за підтримки Українського культурного фонду.

Коментарі

Позначки: