Добірка українського короткого метру «Любов варта всього» виходить в прокат у Львові

Новини 02 Лютого, 2024 61

У добірку ввійшов фільм-учасник офіційної програми минулорічного Каннського кінофестивалю «Як це було» Анастасії Солоневич і Дам’яна Коцура

У добірку ввійшов фільм-учасник офіційної програми минулорічного Каннського кінофестивалю «Як це було» Анастасії Солоневич і Дам’яна Коцура

З нагоди Дня Святого Валентина та до другої річниці повномасштабного вторгнення онлайн-кінотеатр Такфлікс випускає добірку короткого метру «Любов варта всього». Це чотири стрічки про кохання в умовах воєнного стану. 9 лютого в Планета Кіно Форум проведуть допрем’єрний показ за участі творців. 

Про це пише Четверта студія з посиланням на організаторів.

«Любов варта всього» — добірка коротких метрів, що зняті сучасними українськими режисер(к)ами після 24 лютого 2022 року. Автор(к)и фіксують нову воєнну реальність з перспективи особистого життя та романтичних стосунків. Вони створюють об’ємний простір для рефлексій і пропонують звернути увагу на емоції та переживання людей, які не втратили здатність любити.

У добірку ввійшов фільм-учасник офіційної програми минулорічного Каннського кінофестивалю «Як це було» Анастасії Солоневич і Дам’яна Коцура, лавреат фестивалів «Молодість», KISFF, Wiz-Art «Войси з Бахмута» Ігоря Бабаєва, учасник низки міжнародних і українських фестивалів «Поки тут тихо» Олени Подолянко і Новруза Хікмета та щемка документальна стрічка «Лелеки завжди повертаються додому» Ґали Козютинської.

9 лютого відбудеться допрем’єрний показ у кінотеатрі «Планета кіно» (Forum Lviv). На подію завітають режисерки Олена Подолянко («Поки тут тихо») та режисерка Ґала Козютинська («Лелеки завжди повертаються додому»). Квитки за лінком.

З 15 лютого добірка виходить у кінотеатральний прокат у мережі кінотеатрів «Планета кіно» по всій Україні.

22 лютого відбудеться онлайн-прем’єра добірки на Такфліксі. 10% з кожного квитка онлайн-кінотеатр передаватиме фонду «Повернись живим», 50% — творцям кіно.

Є можливість записати інтерв’ю з творцями чи організувати ефір на радіо та телебаченні. За деталями — звертайтеся на пошту takflixcom@gmail.com.

Проєкт «Любов варта всього» підтримано в рамках програми (re)connection UA 2023/24, що реалізується ГО “Музей сучасного мистецтва” та Ukrainian Emergency Art Fund (UEAF) у партнерстві з UNESCO і фінансується через Надзвичайний фонд спадщини UNESCO.

Програма (re)connection UA 2023/24 спрямована на відновлення зв’язків між митцями та їх аудиторіями, підтримку художни_ць як áкторів у збереженні культурної ідентичності України, втілення нових підходів до культури пам’яті, посилення стійкості та адаптивності інституцій, громад, митців до викликів воєнного часу.

Постер
Трейлер
Вибрані кадри
Подія у Львові

ПРОГРАМА ДОБІРКИ

«Як це було» —  фільм-учасник офіційної програми Каннського кінофестивалю (2023) Анастасії Солоневич і Дам’яна Коцура. Лєра вперше після 24 лютого приїжджає з Берліна до Києва. Вона зустрічається з друзями та родиною, ходить знайомими вулицями і відчуває реальність життя під час повномасштабної війни.

Кадри
Постер

«Войси з Бахмута» — експериментальне фотоесе Ігоря Бабаєва про іноземну кореспондентку. Вона перебуває у прифронтовому Бахмуті та записує голосові повідомлення, в яких фіксує побачене та пережите.

Кадри
Постер

«Поки тут тихо»  — інтимна документальна робота Олени Подолянко і Новруза Хікмета («Ля Палісіада») про пару, яка вимушено виїхала в Ужгород. Люда і Макс домовляються не говорити цього вечора про війну та побути сам на сам. Однак зранку реальність знову наздоганяє їх.

 Кадри
Постер

«Лелеки завжди повертаються додому» — щемка родинна історія Ґали Козютинської, яка працює з пам’яттю. Разом з партнером режисерка купила занедбаний будинок в Карпатах. Їхня мрія — зробити найзатишніше місце на землі, де можна вирощувати свої фрукти, турбуватися один про одного, пити каву з видом на гори та гніздо лелек. Але навіть цей спокій порушує війна.

Кадри
Постер

Коментарі

Позначки: