У Львові покажуть фільм про реабілітацію військових через спорт

Новини 01 Лютого, 2024 46

У Львові формується 125 окрема бригада Сил територіальної оборони

Одним із пріоритетних завдань проєкту є популяризація фізичної активності як інструменту реабілітації та самореалізації серед військових та ветеранів

У Львові відбудеться презентація фільму «Повернення», героями якого є люди, чий дух сильніший за тіло

Про це повідомило Управління фізичної культури та спорту ЛОДА, пише Четверта студія.

Дата проведення: 02 лютого 2024 року

Час проведення: з 11:00 до 12:20

Місце проведення: м. Львів, вул. Мельника, 18 (3 поверх, івент-хол СРК «ЛЕОЛЕНД»)

У червні 2023 році у Львівській області започаткували перший в Україні регіональний інтеграційний проєкт психологічної та фізичної реабілітації (абілітації) військовослужбовців та ветеранів війни засобами спорту та адаптивної рухової активності – «Ліга Нескорених». Реалізація проекту відбувається в межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини, яку реалізовує Управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації. З моменту впровадження проєкту вже реалізували 16 заходів, учасниками яких стали близько 200 ветеранів з інвалідністю та військових, які проходять відновлення та реабілітацію у закладах Львівщини.

Одним із пріоритетних завдань проєкту є популяризація фізичної активності як інструменту реабілітації та самореалізації серед військових та ветеранів. Для виконання цього завдання управління молоді та спорту ЛОВА у партнерстві з колективом “Панорама production” створили фільм «Повернення» — цикл особистих та професійних історій про переможців та учасників найпрестижніших міжнародних змагань серед ветеранів «Ігор Нескорених» та інших світових змагань серед осіб з інвалідністю. Це розповіді про світ, де кожен крок до мети – це перемога над власними обмеженнями.

Презентація відбудеться за участі самих героїв фільму – Дмитра Козака, Павла Лучківа, Володимира Гери та Віктора Легкодуха, окрім Павла Баля, який у складі Національної збірної команди України перебуває на змаганнях в Італії.

Запланована кількість учасників – 200-250 осіб.

Інформація про героїв фільму:

Павло Баль – Чемпіон світу з лижних перегонів (2022р.) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, учасник зимових Паралімпійських ігор 2022, у м. Пекін. Кандидат на участь у літніх Паралімпійських іграх з велосипедного спорту, які відбудуться менше ніж за півроку у Парижі (Франція). Зараз перебуває в Італії на Кубку світу з лижних перегонів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, де 31 січня здобув золото. Невійськовий.

Дмитро Козак – військовослужбовець другої Галицької Бригади Національної Гвардії України. Двічі отримував вибухові поранення: у 2014 році на Майдані Незалежності у Києві та у листопаді 2022 року у Павлівці, що поблизу Вугледара Донецької області. Брав участь у Invictus Games 2023 у змаганнях з настільного тенісу.

Павло Лучків – ветеран Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). Осколкове поранення лівого передпліччя отримав у 2015 році, у селі Кримське Луганської області. Минулого року у Дюссельдорфі на Іграх Нескорених він виборов ЗОЛОТО у стрільбі з лука.

Володимир Гера – військовослужбовець Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада), провідний науковий співробітник Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Отримав поранення спинного мозку поблизу Луганського аеропорту. У Invictus Games 2023, що були у Дюссельдорфі став дворазовим срібним призером у дисциплінах легкої атлетики – штовханні ядра та метанні диску.

Віктор Легкодух – амбасадор Ліги Нескорених, підполковник ЗСУ, офіцер Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Ветеран Збройних Сил України. Багаторазовий призер міжнародних ветеранських змагань «Invictus Games», «Warrior Games». Срібний призер чемпіонату світу з легкої атлетики зі штовхання ядра 2023р. м. Париж (Франція). Здобув ліцензію на участь у літніх Паралімпійських іграх 2024р. Париж (Франція) з легкої атлетики (штовхання ядра).

Коментарі

Позначки: , ,