У Львівському університеті ветеринарної медицини проведуть зустріч зі студентами через можливе об’єднання навчальних закладів (ВІДЕО)

Новини 08 Вересня, 2021 1 848

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького

9 вересня у стінах Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбудуться обговорення щодо планів розвитку навчального університету.

Про це йдеться на офіційному сайті університету, пише “Четверта студія”.

Зустріч адміністрації навчального закладу зі студентами відбудеться у аудиторії № 7 о 16:00 годині.

Як стало відомо ІВ “Четверта студія” із власних джерел, насправді викладачі планують обговорити зі студентами усіх факультетів зміну назви університету. Планується з назви “Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького” прибрати “ветеринарна медицина та біотехнології”, таким чином університет втратить свою ідентичність та припинить існувати саме як навчальний заклад ветеринарного профілю.

Доцент кафедри фармакології та токсикології Алла Винярська першою повідомила про просування ідеї щодо перейменування з боку адміністрації університету та наголосила, що не підтримує таку ідею.

Професор університету Миколи Коперніка в Торуні (Республіка Польща) та доктор honorius casua ЛНУВМБТ ім. С. З. Ґжицького Павел Сиса наголосив, що не розуміє навіщо адміністрація навчального закладу просуває зміну назви ветеринарного університету.

За словами Павела Сиси, перейменування університету розмиває його унікальність, як єдиного ветеринарного ВНЗ у всій Україні, та щонайменше знизить впізнаваність закладу серед європейських партнерів.

Додамо, що колишній викладач, професор, завідувач кафедри української та іноземних мов імені Якима Яреми, історик Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Михайло Падура виступив проти зміни назви вищого навчального закладу.

Коментарі

Позначки: , , ,