У храмах Львівщини в День Злуки молились за єдність України

Новини 22 Січня, 2019 59

Фото: фейсбук-сторінка Гарнізонного храму

Молитвами за Україну, які прозвучали в усіх храмах області, розпочалось на Львівщині відзначення сторіччя Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Про це повідомляє Укрінформ.

“У всіх храмах Львівщини відбулись молебні за Україну, за її єдність та незалежність. У програмі святкувань 100-річчя Злуки УНР та ЗУНР — покладання квітів і запалювання лампадок на могилах видатних діячів та борців за волю і єдність України, зокрема, до місця поховання Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича, Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» Олександра Тисовського, воїна УГА Степана Левицького, а також новітніх героїв України – бійців АТО, які загинули, захищаючи цілісність своєї держави на Донбасі”, – зазначила речниця облдержадміністрації Ольга Матейчик.

Жителі області прикрасили до свята свої будинки та адміністративні споруди державними прапорами України та жовто-блакитними полотнищами.

 

 

Коментарі

Позначки: