У 2020 році економіка України послабиться, – експерт

Новини 13 Січня, 2020 354

У 2020 році ситуація з економікою України може погіршитись: показники у галузі енергетики  свідчать про серйозний спад.

Про це заявила кандидат економічних наук та громадська діячка Наталія Микитюк у ефірі “5 каналу-Львів”, пише 4studio.

“Попри те, що долар впав, ціни у нас зросли, а все це тому, що у нас дуже ослаблена економіка зараз, тож є всі шанси, що у 2020 році ситуація погіршиться.  А для пересічного українця це означає все більше і більше відчувати це по своєму гаманцю”, – вважає Микитюк.

На думку кандидата економічних наук, при такому стані речей у поточному році не виключене суттєве скорочення кількості робочих місць і, як наслідок, посилення відтоку кадрів закордон.

Складна ситуація зараз і з облігаціями, адже Україна фактично бере у борг великі суми грошей, які потрібно буде звісно ж віддати:

“Облігації самі по собі явище не погане, але зараз держава бере довгострокові облігації. Проаналізувавши ситуацію за такий же період у минулі роки, можу сказати, що раніше залучення облігацій були короткостроковими. Зараз же мова йде про виплати протягом 2021-2023 років, а якщо економіка не буде рости, то чим ми тоді будемо віддавати ці кошти…”, – зауважила активістка.

Додамо, що станом на зараз у бюджеті вже є дірка в рекордну для останніх років суму – 51 млрд гривень. Для порівняння, наведемо дані попередніх років: 2015-го — перевиконання на 12 млрд грн, 2016-го — недовиконання на 1 млрд, 2017-го — недовиконання на 3,6 млрд, 2018-го — на 9,2 млрд грн.

 

 

 

Коментарі

Позначки: ,